Volop vertrouwen in College Cranendonck

Het aantal inschrijvingen bij het College Cranendonck (CC) voor het nieuwe schooljaar 2014-2015 is bekend. Het gaat om 94 nieuwe leerlingen van het totaal aantal van 147, wat neerkomt op 64%. 23 leerlingen…Volop vertrouwen in College Cranendonck

28-04-2014 14:15 – Ingezonden door Redactie

Het aantal inschrijvingen bij het College Cranendonck (CC) voor het nieuwe schooljaar 2014-2015 is bekend. Het gaat om 94 nieuwe leerlingen van het totaal aantal van 147, wat neerkomt op 64%. 23 leerlingen besloten rechtstreeks naar Weert te gaan omdat ze kozen voor het techniek, Gymnasium of TTO, stuk voor stuk opleidingen die het CC niet aanbiedt. 

Het restant van slechts 20% gaat elders naar toe, bv. de scholen in België, Eindhoven of Valkenswaard. Dit is goed nieuws en betekent dat er weer volop vertrouwen is in het CC, althans in Budel. De barre tijden van onzekerheid zijn achter de rug voor ouders en school. Helaas is het verhaal minder positief voor Gastel, Soerendonk en Maarheeze. Slechts 29% van de leerlingen uit Soerendonck en Gastel kiest voor het CC en maar 1 van de 43 leerlingen uit Maarheeze heeft besloten alleen naar Budel te fietsen. Vermoedelijk kiest het merendeel van de leerlingen in Gastel, Soerendonck en Maarheeze voor het Were Di College in Valkenswaard. Dat is prima, maar toch ook jammer, want de school in Budel is een goede school. 

Zo heeft het College Weert/Cranendonck een hoger slagingspercentage (92,6%) dan het Were Di (88,0%) laten zien in de periode 2007- 2012. De positieve elementen van de Budelse school, haar kleinschaligheid en de enorme betrokkenheid van haar vernieuwde en opgefriste personeel, zullen in de toekomst verder worden versterkt en in de kijker worden gezet. Het Limburgse schoolbestuur LVO investeert opnieuw in de school, maar ook de gemeente Cranendonck heeft dit onderkend en heeft het CC daarvoor een subsidie van maar liefst 14.000 euro ter beschikking gesteld. Hiermee heeft de nieuwe schoolleiding het plan haar opleidingen verder te verbeteren, zich sterker te gaan profileren en haar sterke punten in de etalage te zetten. Ondertussen worden voorbereidingen getroffen om de school verder uit te breiden (inclusief Mavo) en de aansluiting met de Weertse scholen te verbeteren. 

Ingestuurd door de Stichting VOCAAL, Philip de Goey, Mat van der Heijden, E. Vanlier, H. Derks, JP Broos, J. Vlassak, E. de Graaf

Powered by Blog Grabber