Vrolijke kinderliedjes op Koningsdag voor de Brasser

Op Koningsdag klinken de stemmen van The Happy Voices voor café de Brasser in Budel. Het kinderkoor, met leeftijden tussen de 5 en 16 jaar, zal onder leiding van Elly Lenders rond 10.00 uur vrolijke liedjes…Vrolijke kinderliedjes op Koningsdag voor de Brasser

25-04-2014 11:15 – Ingezonden door Redactie

Op Koningsdag klinken de stemmen van The Happy Voices voor café de Brasser in Budel. Het kinderkoor, met leeftijden tussen de 5 en 16 jaar, zal onder leiding van Elly Lenders rond 10.00 uur vrolijke liedjes zingen. De dirigente hoopt op mooi weer zodat haar koortje eens in het zonnetje gezet kan worden. Zo kunnen misschien enthousiaste kinderen een keer kennis komen maken.  

Donna, dochter van muzikant Louis van Deurzen, kwam met het idee om met Eline, ook een lid van The Happy Voices, te zingen op Koningsdag aanstaande zaterdag. Papa Louis vond dat goed, maar leek het een leuk idee om heel het koor in te zetten. Van het een kwam het ander en natuurlijk stond de enthousiaste Elly hier helemaal voor open, vertelt ze. Er zullen ook wat kids solo zingen, terwijl Louis’ vrouw Sandra ook haar stembanden zal laten trillen voor het publiek. Het optreden vormt meteen een leuke aangelegenheid voor The Happy Voices om zich voor te stellen aan voorbijgangers. Want volgens Elly kan het koor nog versterking gebruiken. Wat er zo leuk is aan het gezelschap wat momenteel uit elf kinderen bestaat, legt ze haarfijn uit.

Zo is het een koortje waar niet alleen zingen op de eerste plaats staat. Elly: “Het gaat zeker ook om de gezelligheid en de activiteiten. Zo vier ik altijd mijn verjaardag met ze en hebben we een kerstviering enkele dagen voor kerst. Zo zongen de kinderen samen met bigband Triple-B op hun kerstviering in de Borgh vorig jaar. Ook worden er regelmatig leuke dingen gedaan door de werkgroep Junior van onze kerk, zoals speurtochten, knutselen en als klap op de vuurpijl een superleuk kamp.” Momenteel repeteren The Happy Voices bij Elly thuis, iedere donderdag van 19.00 tot 19.45 uur. “Ze voelen zich altijd zo thuis hier. Ze noemen me mam en vragen soms om een knuffel. Af en toe kijken we een leuke film. Vorig jaar zijn we naar het zwembad in Weert gegaan en aten we daarna een frietje. Het is een super gezellig clubje. ‘Ze zijn echt m’n kindjes’. zeg ik altijd.” 

Kinderen die graag eens langskomen bij een repetitie van The Happy Voices dan zijn ze van harte welkom. Elly Lenders’ adres is Monseigneur Zwijsenlaan 28 en is telefonisch bereikbaar op 0495-493817.

 

Powered by Blog Grabber