Zinkassen aan De Wulp verwijderd

Het gemeentebestuur is samen met OVAM gestart met het ontgraven en het afvoeren van de zinkassen op de parking van het bezoekerscentrum De Wulp in de Tussenstraat.Zinkassen aan De Wulp verwijderd

22-04-2014 09:00 – Ingezonden door Redactie

Het gemeentebestuur is samen met OVAM gestart met het ontgraven en het afvoeren van de zinkassen op de parking van het bezoekerscentrum De Wulp in de Tussenstraat.In het verre verleden werd ooit materiaal van ‘Pelt Fabriek’ als aanvullingslaag gestort op het natte perceel naast de waterpartij. Midden vorige eeuw was hier een stukje weg van de Tussenstraat tot aan de Dommel. Dit materiaal is rijk aan zware metalen zoals zink. Zolang het materiaal onaangeroerd blijft onder de bestaande parking is er geen rechtstreeks gevaar.

Milieukundig gezien – zeker op langere termijn – is het best dat de zinkassen definitief gestabiliseerd of verwijderd worden. Plaatselijk bodemonderzoek heeft uitgewezen dat er bijna 200 m³ aanwezig is. OVAM is bereid gevonden om de stortkosten op het stort van Nyrstar voor haar rekening te nemen.Het afgraven, het transport naar de stortplaats en het opvullen van de gaten is geraamd op 8.300 euro inclusief btw. De werken zullen maximum 4 dagen duren.

Powered by Blog Grabber