Zintuigenpark Weert

Tweedejaarsleerlingen Techniek van Het Kwadrant hebben een aantal maanden gewerkt aan de invulling van de zes natuurbeleefplekken, die mogelijk in het recreatiegebied De IJzeren Man worden aangelegd. De…Zintuigenpark Weert

21-04-2014 20:00 – Ingezonden door Redactie

Tweedejaarsleerlingen Techniek van Het Kwadrant hebben een aantal maanden gewerkt aan de invulling van de zes natuurbeleefplekken, die mogelijk in het recreatiegebied De IJzeren Man worden aangelegd. De leerlingen hebben hun ideeën gevisualiseerd in de vorm van maquettes en presentaties op de computer. De ideeën zullen niet 1 op 1 uitvoerbaar zijn en worden overgenomen. Ze fungeren meer als opties/mogelijkheden waarop verder kan worden voortgebouwd.
 
Er zijn vergevorderde plannen om in het natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man in Weert een Zintuigenpark aan te leggen. Het Zintuigenpark geeft mensen met (en zonder) een beperking een actieve natuurbeleving. Door het prikkelen van de zintuigen (zien, horen, ruiken, proeven en voelen) komt de natuur dichterbij en wordt de puurheid en diversiteit van de natuur intens beleefd. Het is de bedoeling dat er langs het al bestaande Allemanspad zes open natuurbeleefplekken komen met speelelementen/toestellen die de zintuigen activeren. Per plek wordt één zintuig geactiveerd. ?Bij de zesde plek komen alle zintuigen samen en is het feest. De speelelementen dienen allemaal te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften (ISO-normen), dienen hufter proof te zijn en bestand tegen weersomstandigheden.

Powered by Blog Grabber