15 Jaar Kom op Tegen Kanker Hamont-Achel

Dit jaar viert de werkgroep Kom op Tegen Kanker Hamont-Achel zijn 15de verjaardag. Naast de jaarlijkse 2 daagse rommelmarkt en garageverkoop worden er dit jaar nog enkele andere activiteiten georganiseerd.15 Jaar Kom op Tegen Kanker Hamont-Achel

13-04-2019 12:13 – Ingezonden door Redactie

Dit jaar viert de werkgroep Kom op Tegen Kanker Hamont-Achel zijn 15de verjaardag. Naast de jaarlijkse 2 daagse rommelmarkt en garageverkoop worden er dit jaar nog enkele andere activiteiten georganiseerd.

Tijdens een gezellige kaartavond in de lente van 2005 kwam Buurtvereniging de Sjekers uit de Jeugdstraat te Hamont op het idee “onze rommel eens op te ruimen”.  Ze zouden eens een rommelmarkt organiseren, maar dan wel ten voordele van een goed doel, en dat werd dus het project KOTK. Er werd contact opgenomen met Hilde neven, district coördinator van de Vlaamse Liga tegen Kanker. En zo kwam de allereerste editie van de rommelmarkt tot stand. In 2006 besloot ook de wielerclub Hamont-Achel haar steentje bij te dragen en de organisatie kon toen al spreken van een grote rommelmarkt met garageverkoop. Dankzij de steun van de gemeente konden ze in 2007 uitbreiden tot een tweedaags evenement met een rommelmarkt met randanimatie, garageverkoop, tombola en een fietszoektocht. Ieder jaar opnieuw, maar wat klein begonnen is, is intussen uitgegroeid tot een groot evenement. Zo nam de werkgroep in september 2012 ook de organisatie van de maandelijkse rommelmarkten in zaal de Burg over en vanaf 2013 zijn ze met onze 2-daagse activiteiten verhuisd naar de Posthoorn. Maar er wordt nog meer in de gemeente georganiseerd voor Kom op Tegen Kanker. Zo is er sinds 2016 de Memorial Marinus van Kuringen waar WTC de Bevers jaarlijks aan deelnemen. En zowel vorig jaar als dit jaar organiseert de familie Freier een benefietconcert. Dit jaar op zaterdag 20 april in zaal De Posthoorn. In 2018 heeft de werkgroep een bedrag van €18.389 kunnen overhandigen aan Kom op Tegen Kanker. In 2005, toen de allereerste rommelmarkt werd georganiseerd, was dit €330.

Dit jaar wordt het 15 jarig bestaan van de werkgroep gevierd. Zo was er al een Lenteconcert in De Posthoorn. Op 20 april is er dus weer een benefietconcert (kaarten reserveren kan via www.benefiethamontachel.be en in de bibliotheken van Hamont en Achel)  en op zaterdag 4 en zondag 5 mei is het weer tijd voor de jaarlijkse tweedaagse rommelmarkt. Ook deze keer is randanimatie voor jong en oud. En op zaterdag 11 en zondag 12 mei is er de garageverkoop. Wie wil deelnemen aan de garageverkoop kan zich inschrijven tot en met vrijdag 16 april bij de familie Haegdons Mulkens (Molenstraat 13 in Hamont of via tel. 0032 11446866, 0032 495421447 of 0032 498794739. In Achel kan dit bij Saskia Van Gils, na 18.00 uur, (Huisveld 4 in Achel) of via  tel. 0032 11526697of 0032 495511707. Bij de inschrijving van €6 per dag ontvang je de wit/blauw ballonnen, een richtingaanwijzer en een raamaffiche. Schrijf je in voor 26 april want dan wordt je naam en adres vermeld in de deelnemerslijst. Deze kan je bekomen op 4 en 5 mei in zaal De Posthoorn (Groenstraat 6 in Hamont) van 9.00 uur tot 16.00 uur of op 11 en 12 mei in de Jeugdstraat 7 te Hamont. Op zaterdag 28 september is de 4de Memorial Marinus van Kuringen met vertrekpunt Excelsior Hamont. Je kan inschrijven voor 35 km, 70 en 110 km.

Na 15 jaar heeft het bestuur van de werkgroep, vanwege het ontslag van enkele leden, beslist om de rommelmarkten in en rond zaal De Posthoorn te stoppen. Wel blijven ze nog verder werken aan Hamont-Achel Kom op tegen Kanker met maandelijkse rommelmarkten bij zaal de Burg, de garageverkopen in Hamont-Achel, en de jaarlijkse Memorial Marinus van Kuringen. Samen met alle vrijwilligers hebben ze gezorgd voor mooie resultaten. Hiervoor willen ze ook iedereen bedanken die hen in die jaren geholpen en gesteund hebben zodat ze telkens een mooi bedrag mochten overhandigen aan KOTK.  Dank je wel aan alle sponsors en vrijwilligers die de werkgroep in deze 15 jaar hebben bijgestaan, op welke manier dan ook. Op zondag 5 mei om 18.30 uur sluiten ze 15 jaar werking af in zaal de Posthoorn waar iedereen is uitgenodigd en waar de cheque zal overhandigd worden door burgemeester Rik Rijcken aan Elke Braekmans, districtscoördinator van Kom op tegen Kanker Limburg. DJ. Kevin zorgt die avond voor ambiance. Voor een plaats op onze rommelmarkt of huren van een marktkraam met een tafel van 4 meter op 4 en 5 mei: tel. 0032 11/621177 of 0032 468296066.

Powered by Blog Grabber