Alzheimer Café Weert

Op maandag  15 april is er weer een Alzheimer Café. Het thema van deze avond is: “ Ik raak mijn maatje kwijt”. De veranderende relatie bij dementie. Er komt een psychogerontoloog vertellen over de veranderende relatie bij dementie.Alzheimer Café Weert

12-04-2019 12:20 – Ingezonden door Redactie

Op maandag  15 april is er weer een Alzheimer Café. Het thema van deze avond is: “ Ik raak mijn maatje kwijt”. De veranderende relatie bij dementie.
Er komt een psychogerontoloog vertellen over de veranderende relatie bij dementie.
Dementie is erg ingrijpend voor de persoon met deze aandoening maar ook  voor direct betrokkenen. De dementerende ervaart veranderingen in zijn zelfbeeld en zijn persoonlijkheid. De partner weet vaak geen raad met het veranderende gedrag, agitatie, wantrouwen, toenemende afhankelijkheid, seksualiteit. Dit alles heeft een grote invloed op de relatie: de zieke partner is niet meer  de persoon waarvoor de gezonde partner destijds heeft gekozen.
We gaan praten over de problemen die kunnen gaan spelen als de gezonde partner de wederkerige relatie van vroeger moet gaan omzetten naar een zorgrelatie.
Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners,  als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud, iedereen kan zo binnenlopen. Uw eerste kopje koffie of thee is gratis, voor de volgende consumptie wordt een bescheiden vergoeding gevraagd.
Het Alzheimer Café wordt  gehouden in Het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3, 6006 ZH te Weert en is vanaf 19.00 uur geopend. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur
Graag tot ziens in ons Alzheimer Café.
Vooruitblik Alzheimer Café Weert op maandag  20 mei: Handvatten om samen de dag door te komen.
Info: [email protected]
[email protected]

Powered by Blog Grabber