Bergrunners zoeken het hogerop in Valkenburg in Trialrun

Afgelopen zaterdag vond alweer de vijfde editie van de Caubergtrail plaats. Eveneens vijf Bergrunners schreven zich in en reisde op deze zonovergoten ochtend af naar Valkenburg om aan de start te verschijnen….Bergrunners zoeken het hogerop in Valkenburg in Trialrun

13-04-2019 11:11 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen zaterdag vond alweer de vijfde editie van de Caubergtrail plaats. Eveneens vijf Bergrunners schreven zich in en reisde op deze zonovergoten ochtend af naar Valkenburg om aan de start te verschijnen. Er was de mogelijkheid om aan drie verschillende afstanden deel te nemen. Mirja, Christa, Sepp en Rudi kozen voor de negen kilometer waarvan de start om elf uur was. Ruud liep de achttien kilometer en mocht een half uur eerder vertrekken.
Door het mooie weer lag het parcours er perfect bij. De Cauberg moest over soms smalle paadjes van verschillende kanten beklommen en ook weer afgedaald worden. Hierdoor werden de nodige hoogtemeters gemaakt.
De sfeer was opperbest en zoals gebruikelijk bij een trailrun werd er goed op elkaar gelet en zelfs bij smalle doorgangen niet gedrongen of geduwd.
Door de hoogtemeters en steeds wisselende ondergronden is van te voren nooit in te schatten wat de eindtijd zal zijn. Bij een trailrun is dat ook van ondergeschikt belang. Maar voor de cijfers toch maar even de gelopen tijden. Marja werd door Rudi gesteund en liepen samen 1:07, Christa 1:02 en Sepp 1:01. Ruud had wat meer tijd nodig maar hij liep dan ook de achttien kilometer en had hier 1:48 voor nodig. Moe maar voldaan keerden ze terug naar Budel en konden terugkijken op een geslaagde dag. Op zondag reisde Monique van Ganzenwinkel af naar Venlo om deel te nemen aan de Venloop. Monique koos voor de 5 kilometer en deze liep ze in een tijd van 32.20 min. Ondanks de minder goede voorbereiding vanwege een blessure was ze heel tevreden met haar deelname aan deze zeer druk bezochte loop. Wil je aan de 31e Ekkerloop deelnemen en goed voorbereid aan de start staan dan bieden de Bergrunners onder begeleiding een loopprogramma aan voor zowel beginnende als gevorderde lopers. De klok is weer verzet en wil je in het zomerseizoen bewegen in de buitenlucht dan kan dat bij de Bergrunners. Voor info: www.bergrunners-budel.nl of tel: 0031 6 14139196.
Foto: van l naar R  Ruud, Christa, Rudi, Mirja en Sepp

Powered by Blog Grabber