Bilzen iets sterker dan BBC Pelt

PELT – Afgelopen weekend namen de basketballers van Pelt het in de 1e provinciale op tegen Bilzen. Op het veld van Bilzen spurtte de thuisploeg met 4 bommen naar 12-6. Maar dan kwam Bram gevaarlijk opzetten voor Pelt. Na enkele mooie assists van Jago, hing Bram met zijn vierde korf de bordjes gelijk: 12-12 (6’). In het tweede quarter (20-17) mikte Kaj vanuit alle hoeken raak. Hij bracht Pelt, zonder Duane (vakantie) tot 22-28. Maar Bilzen beende weer bij (31-31). Beide teams gunden elkaar geen spatje ruimte en de eerste helft eindigde met het kleinste verschil: 39-40. Na de pauze pakten Jago (1) en Kaj (2) ook vanachter de driepuntlijn uit. Voor Kaj zijn zesde bom in de partij. Het ging voortdurend haasje-over (54-55). Onder het bord stond Tom zijn mannetje. In de slotfase deed een Bilzerse bom Pelt de das om. Pelt mag als nieuwkomer in eerste provinciale terecht fier zijn op het eindigen op de derde stek!