Coach Basketclub Hamont-Achel stopt na 37 jaar

“Op zondag 7 april jongstleden ontving de Hamont-Achelse basketbalclub ALFA 2000 in een derby hun collega’s uit Pelt. Alfa wist te winnen met 83-61 en scoorde daarbij zelfs 12 (!) driepunters… een seizoensrecord.Coach Basketclub Hamont-Achel stopt na 37 jaar

19-04-2019 10:35 – Ingezonden door Redactie

“Op zondag 7 april jongstleden ontving de Hamont-Achelse basketbalclub ALFA 2000 in een derby hun collega’s uit Pelt. Alfa wist te winnen met 83-61 en scoorde daarbij zelfs 12 (!) driepunters… een seizoensrecord.

Maar het grootste en mooiste nieuws viel naast het veld te rapen: de coach van Alfa, Luc Proost, coachte zijn laatste thuismatch in sporthal De Koekoek. Na 37 jaar ‘dienst’ als speler, trainer, voorzitter, coach, secretaris & jeugdcoördinator… gaat Luc op welverdiend basketbalpensioen en hangt hij zijn basketschoenen aan de haak. Luc was al die jaren de steun en toeverlaat van de club: iedereen die sinds 1982 iets met de club te maken heeft gehad, kent Luc. En de club heeft dan ook héél veel te danken aan Proost. En er is opvolging: zijn zoons en kleinzoons zijn nog steeds betrokken bij de club. Bovendien zal Luc – na dit seizoen – vast ook wel de grootste fan van zijn club blijven.

Om Luc te eren zat de tribunen afgeladen vol met supporters, jeugdspelers, familie en sympathisanten. Ze droegen bijna allemaal een leuk T-shirt dat speciaal vooor de gelegenheid ontworpen was, met de spreuk: “Luke. Just did it.” Een grappige verwijzing naar basketbalmerk Nike (“Just do it”). Na de wedstrijd kreeg een geëmotioneerde Proost minutenlang een staande ovatie, werden er nog meerdere groepsfoto’s getrokken en een hele tijd gelachen en gedronken op Luc’s verdiende afscheid. Een mooie namiddag en een mooie afsluiter voor een succesvol seizoen: Alfa 2000 A zal derde eindigen in hun laatste seizoen onder hun gerespecteerde coach.”

Powered by Blog Grabber