Cranendonck investeert in biodiversiteit Budel-Dorplein

Donderdag 4 april 2019 starten de herstelwerkzaamheden van de natuur in het Heilig Hartpark te Budel-Dorplein. Het Heilig Hartpark ligt aan de kruising Hoofdstraat/Fabrieksstraat, aan de overzijde van de Cantine en is onlangs door de gemeente aangekocht met behulp van een Interreg-subsidie. In dit natuurgebied…Cranendonck investeert in biodiversiteit Budel-Dorplein

13-04-2019 12:01 – Ingezonden door Redactie

Donderdag 4 april 2019 starten de herstelwerkzaamheden van de natuur in het Heilig Hartpark te Budel-Dorplein. Het Heilig Hartpark ligt aan de kruising Hoofdstraat/Fabrieksstraat, aan de overzijde van de Cantine en is onlangs door de gemeente aangekocht met behulp van een Interreg-subsidie. In dit natuurgebied gaat de gemeente Cranendonck, in samenwerking met de partners van Metalot Nature, beginnen met de herinrichting van het terrein. De maatregelen die de gemeente gaat nemen, hebben als doel de aanwezige biodiversiteit te behouden en te versterken.

Het Heilig-Hartpark kent een hoge natuurwaarde onder andere door de aanwezigheid van de Duitse zandloopkever, levendbarende hagedis en platensoort galigaan. De Duitse zandloopkever in het bijzonder is een uiterst zeldzame soort in Nederland, die momenteel alleen voorkomt in Budel-Dorplein.

De geplande maatregelen bestaan uit het graven van een aantal grote (natte) poelen, het aanbrengen van stobbenwallen en het plaatsen van dood hout. Ook vinden er snoeiwerkzaamheden plaats en gaat de gemeente de inheemse plantensoorten terugbrengen in het gebied. De werkzaamheden zullen gedurende de hele maand april plaatsvinden. Omdat er onder saneringscondities in de bodem wordt gewerkt, wordt het gehele gebied tijdens de werkzaamheden afgezet met bouwhekken.

Powered by Blog Grabber