“De behandelingen creëren positieve effecten voor het welzijn”

De jaarlijkse ‘Verwen jezelf dagen’, georganiseerd door de Vriendenkring België Boven Suriname, komen er weer aan. Op zaterdag 27 en zondag 28 april worden er in Expo De Wal in Hamont verschillende behandelingen…“De behandelingen creëren positieve effecten voor het welzijn”

19-04-2019 11:10 – Ingezonden door Redactie

De jaarlijkse ‘Verwen jezelf dagen’, georganiseerd door de Vriendenkring België Boven Suriname, komen er weer aan. Op zaterdag 27 en zondag 28 april worden er in Expo De Wal in Hamont verschillende behandelingen aangeboden. “Niet enkel ideaal om te ontspannen, maar ook om te herbronnen en te ont-stressen,” vertelt Noëlla Cassiers-Verschueren van België Boven Suriname. “En sommige behandelingen hebben zelf positieve effecten voor het welzijn, dat heb ik uit eigen ervaring mogen ondervinden.”

De Verwen Jezelf Dagen zijn een jaarlijkse traditie aan het worden.  Door het aanbieden van behandelingen zoals onder andere voetreflex met S.T.E.R. therapie, massages en lichttherapie wordt er geld ingezameld dat volledig ten goede komt aan de het landbouwproject dat de Vriendenkring heeft opgezet in het binnenland van Suriname. “Dat is natuurlijk ons grote doel,” legt Noëlla uit. “Maar de behandelingen kunnen eveneens een positieve impact hebben op de bezoekers en dat is natuurlijk mooi meegenomen.” Noëlla werd vorig jaar zelf geconfronteerd met kanker aan de maag. “De diagnose werd gesteld en dat was het begin van een pittige periode vol medische procedures en behandelingen. Tijdens mijn genezingsproces kon ik gelukkig rekenen op de shiatsu-sessies van Leon Oosterbosch, een goede vriend van me. En wat bleek, deze sessies gaven me, zelfs op slechte dagen, een enorme boost van energie. Voor mij de ideale aanvulling op het medische parcours dat ik volgde. Daarom ben ik ervan overtuigd dat de therapieën en behandelingen die we tijdens onze tweedaagse aanbieden zeker aan te raden zijn. Niet enkel om te ontspannen, maar ook om te herbronnen en zelfs om genezing te stimuleren.” De behandelingen tijdens de Verwen Jezelf Dagen worden aan erg democratische prijzen aangeboden. Zo krijg je niet alleen even tijd voor jezelf, terwijl je het goede doel steunt. Bovendien presenteren ze dit jaar iets nieuws. “Want terwijl ouders kunnen ontspannen, is er voor de kinderen een gezellig voorleeshoekje voorzien,” legt Noëlla uit. “Dit jaar kunnen we namelijk rekenen op de steun van schrijfster Hanneke Frenken uit Budel. “Dat klopt,” vertelt Hanneke. “Speciaal voor dit event heb ik een kinderboek gemaakt, ‘Ik vind je heel bijzonder’. Het is een leuk, educatief boek geworden over een salamander die door de jungle trekt en er tal van bijzondere dieren ontmoet. Dat boekje zal ik tijdens de Verwen dagen voorlezen aan de kinderen.” Het boekje wordt te koop aangeboden, net als losse illustraties gemaakt door Hanneke.  

Het is ondertussen al de vijfde keer dat de ‘Verwen Jezelf Dagen’ georganiseerd worden. Met de opbrengst van vorige edities werden er onder andere grondfrezen aangekocht om het landbouwproject in het binnenland van Suriname te ondersteunen. “Tijdens dit weekend zal er natuurlijk een stand aanwezig zijn zodat de bezoekers meer informatie kunnen inwinnen over ons project,” gaat Noella verder. Wie graag een van de behandelingen wil volgen kan zich wel best vooraf inschrijven via www.saamaka-woosu.be, via mail naar [email protected] of bel even naar 0032 473479720 (liefst na 19 uur). Maar gewoon binnenlopen kan natuurlijk ook! “Er zullen namelijk nog andere standjes aanwezig zijn die spulletjes te koop aanbieden en een gezellig koffiehoekje. Voor meer informatie over het project en de Verwen dagen surf naar www.saamaa-woosu.be De Verwen Jezelf Dagen gaan door in Expo De Wal, Wal 22 in Hamont.

Cover boekje Hanneke Frenken

Powered by Blog Grabber