De Bibliotheek informeert bij belastingaangifte

Voor hulp bij het invullen van belastingaangifte via de computer en vragen over de belastingaangifte kunt u op woensdag 17 april van 15.30 tot 16.30 uur terecht in Bibliotheek Budel.De Bibliotheek informeert bij belastingaangifte

12-04-2019 12:00 – Ingezonden door Redactie

Voor hulp bij het invullen van belastingaangifte via de computer en vragen over de belastingaangifte kunt u op woensdag 17 april van 15.30 tot 16.30 uur terecht in Bibliotheek Budel. Samen met Cordaad Welzijn biedt de Bibliotheek een gratis informatiebijeenkomst ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2018.
Er wordt aandacht besteed aan het digitaal invullen van de belastingaangifte. Daarnaast wordt er ook inhoudelijk ingegaan op de verschillen van 2018 ten opzichte van 2017. Het is een algemene sessie, individuele vragen kunnen beantwoord worden na de sessie of er wordt een nieuwe afspraak gepland. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek Budel gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent. Voor iedereen die beter wil leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid zijn er de cursussen Klik&Tik en Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.  De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking cursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties informatiebijeenkomsten over de online belastingaangifte. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvende ondersteuning bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.

Powered by Blog Grabber