Derde plaats voor competitiezwemmers ZPK Budel!

Op zondag 24 maart 2019 stond voor Zwem- en Poloklub Budel in Venray het vierde en laatste deel van de Nationale Zwemcompetitie van dit seizoen op het programma. Waar ZPK Budel vorig jaar nog op een zesde plaats in haar poule (2e klasse Regio Zuid) eindigde, wisten de zwemmers dat een plaats in de top…Derde plaats voor competitiezwemmers ZPK Budel!

19-04-2019 09:59 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 24 maart 2019 stond voor Zwem- en Poloklub Budel in Venray het vierde en laatste deel van de Nationale Zwemcompetitie van dit seizoen op het programma. Waar ZPK Budel vorig jaar nog op een zesde plaats in haar poule (2e klasse Regio Zuid) eindigde, wisten de zwemmers dat een plaats in de top 3 dit jaar mogelijk was. Zij gaven dan ook alles om die podiumplaats te behalen.
De wedstrijd begon met twee individuele afstanden voor iedere zwemmer. Het spits werd afgebeten door Neel Steensels en Sven Lenders, die direct een nieuw persoonlijk record op de 100m rugslag wisten te zwemmen. Daarnaast wist Neel met deze race, alsook op de 50m vrije slag, de eerste plaats te behalen. Andere zwemmers die de snelste in hun programma waren, zijn: Marie Schuurmans (50m schoolslag en 200m vrije slag), Ries van Samang (50m rugslag), Mirte Giesberts (100m schoolslag), Jasper Thielens (100m vrije slag) en Jesse Thielens (100m schoolslag).
Verder werd er niet alleen vaak de leiding genomen door de zwemmers van ZPK Budel, ook werden er flink wat seconden van hun oude tijden afgesnoept. De grootste verbeteringen kwamen van: Roel Gerlings op de 100m rugslag (-39 sec), Marie Schuurmans op de 200m vrije slag (-38 sec), Ilse van Rooij op de 200m vrije slag (-26 sec), Merlin Meurkens op de 200m vrije slag (-24 sec), Janneke Thielens op de 100m vrije slag (-12 sec) en Nina van de Moosdijk op de 100m vrije slag (-11 sec).
Tenslotte werd de wedstrijd afgesloten met de estafette 8 x 50m vrije slag. Het team van ZPK Budel, dat bestond uit Dario Alvaro, Marie Schuurmans, Jesse Thielens, Mirte Giesberts, Neel Steensels, Kyra Meurkens, Jasper Thielens en Carola Hompes, wist als derde te finishen in 4:12.80. Daarmee wisten ze ook hun inschrijftijd met circa drie seconden aan te scherpen, een prestatie waar vooral Dario Alvaro aan had bijgedragen. Hij wist als startzwemmer zijn tijd van 0:42.77 naar 0:39.93 aan te scherpen!

Op de vraag of een podiumplaats er dit seizoen in zat, moesten ze echter nog even wachten. Maar na een paar dagen was de puntentelling rond en kwam het verlossende antwoord: JA! ZPK Budel is derde geworden in hun poule in de Nationale Zwemcompetitie! De trainers en ploegbegeleiding zijn erg trots op hun zwemmers en feliciteren de zwemmers met hun mooie prestatie!

Powered by Blog Grabber