‘Een maagverkleining, wat komt erbij kijken?’

Heb jij ernstig overgewicht en vraag je je af of een maagverkleining of –omleiding iets voor jou is? Een weloverwogen beslissing begint met goede informatie. Op woensdag 8 mei 2019 van 19:00 – 21:00 uur organiseert het team van de Obesitaspoli van SJG Weert een themabijeenkomst over dit onderwerp.  ‘Een maagverkleining, wat komt erbij kijken?’

19-04-2019 11:20 – Ingezonden door Redactie

Heb jij ernstig overgewicht en vraag je je af of een maagverkleining of –omleiding iets voor jou is? Een weloverwogen beslissing begint met goede informatie. Op woensdag 8 mei 2019 van 19:00 – 21:00 uur organiseert het team van de Obesitaspoli van SJG Weert een themabijeenkomst over dit onderwerp.  

Tijdens deze bijeenkomst vertellen de zorgprofessionals van het Obesitasteam over de operatie en het voortraject, maar ook over de periode ná de operatie. Waarop moet je na de ingreep op letten met eten? Hoe zorg je ervoor dat je niet terugvalt in oude gewoontes?  Hoe zit het met bewegen? En met vitamines? Welk effect heeft een gewichtsreducerende operatie op de rest van je gezondheid, bijvoorbeeld als je denkt aan risico’s op diabetes en hoge bloeddruk? Met welke gevoelens en onzekerheden kun je te maken krijgen? Uiteraard is er tijdens de avond ook ruimte voor het stellen van vragen aan onze zorgprofessionals. Ook vertelt een patiënt die eerder een maagverkleining ondergaan heeft over haar ervaringen.  

De avond is bedoeld voor mensen die een maagverkleining of –omleiding overwegen. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 8 mei van 19:00 – 21:00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website: www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of telefonisch bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495 – 57 22 05. Aan het bijwonen van de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.
  

Powered by Blog Grabber