Expositie sieraden Riet Leijten in Kempenhof

Tot en met 5 juni a.s. exposeert Riet Leijten haar sieraden in de vitrines op de begane grond van zorgcentrum Kempenhof. Riet Leijten (1961), woonachtig te Nuenen, heeft enkele jaren geleden haar hobby’s…Expositie sieraden Riet Leijten in Kempenhof

13-04-2019 11:02 – Ingezonden door Redactie

Tot en met 5 juni a.s. exposeert Riet Leijten haar sieraden in de vitrines op de begane grond van zorgcentrum Kempenhof. Riet Leijten (1961), woonachtig te Nuenen, heeft enkele jaren geleden haar hobby’s keramiek en sieraden maken weer opgepakt. Inmiddels is ze als vrijwilligster verbonden aan het Stadshobbycentrum in Eindhoven en werd werken met glas haar nieuwe passie. Riet werkt met zowel nieuw als gerecycled glas, zoals autoruiten, vensterglas en zelfs douchedeuren, vaak gecombineerd met koper, bladzilver en bladgoud. Het glas wordt gestookt tussen de 740 en 810 graden en het afkoelingproces duurt soms wel tot 20 uur. Door te experimenteren ontdekte Riet dat je van gerecycled glas ook prachtige sieraden kunt maken met verrassende kleureffecten en schitteringen. Deze techniek werd haar specialiteit en met haar bijzondere collecties is ze regelmatig te vinden op kunstmarkten in de regio. Voor informatie: www.facebook/RietsGlas Nieuwsgierig geworden? De sieraden zijn tot en met 5 juni 2019  te zien in zorgcentrum Kempenhof (Antwerpsebaan 3 in Valkenswaard). U bent dagelijks van harte welkom van 9.00 tot 17.00 uur. Wilt u ook exposeren? Vraag naar de mogelijkheden en stuur een email naar Louise Peeters (coördinator exposities Valkenhof) [email protected]

Powered by Blog Grabber