Fantastisch regiofinaleweekend voor Turnlust

In Sint Oedenrode werden afgelopen weekend de regiofinales geturnd in de 4e en 5e divisie en onderbouw D1 en D2. Een druk weekend voor Turnlust met mooie resultaten. In de categorie instap D1 kwamen Jilke…Fantastisch regiofinaleweekend voor Turnlust

19-04-2019 10:41 – Ingezonden door Redactie

In Sint Oedenrode werden afgelopen weekend de regiofinales geturnd in de 4e en 5e divisie en onderbouw D1 en D2. Een druk weekend voor Turnlust met mooie resultaten.
In de categorie instap D1 kwamen Jilke Verbeten en Khloë Stegink in actie. Zij turnden nette oefeningen op alle toestellen. Jilke scoorde zelfs het hoogste punt op brug. Jilke werd 14e, Khloë 31e.
Pupillen 1 D1 Auke Geenen, Nina Wanders en Sanne Seijkens volgden. Sanne was als reserve geplaatst en heeft optimaal gebruik gemaakt van haar kans om toch te turnen. Zij liet zelfs nieuwe elementen zien op vloer. Auke scoorde mooi op sprong en brug. Op vloer werd haar schitterende oefening helaas wat minder beloond. Ondanks een blessure turnde Nina goede oefeningen op vloer en sprong. Op brug liet ze zien waarom ze in deze wedstrijd thuishoorde. Nina had helaas niet haar balk dag. Auke werd 15e, Sanne 22e en Nina 32e.

Jeugd 1 D1 turnsters Eline Vogels en Fenna Snijkers begonnen met strakke vloeroefeningen. Op sprong moest Fenna helaas een val incasseren. Op brug herstelde ze zich goed, ook Eline liet hier een sterke oefening zien. Eline sloot af met een mooie balkoefening. Eline werd 16e, Fenna 31e.
Senior divisie 4 Aniek van Geldorp begon haar wedstrijd goed met een mooie vloeroefening en vervolgde met een stabiele sprong en brugoefening. Op balk hield Aniek het hoofd koel en liep ze haar oefening door alsof ze op de grond stond! Aniek eindigde als 7e.
Zondag was het de beurt aan zusjes Phil en Maud van de Kruijs. Phil turnde in de categorie pupil 2 D2 een nette wedstrijd, waarbij zij het hoogst scoorde op sprong Zij werd 23e.  Maud schitterde bij de junioren divisie 5 op vloer. Zij werd 29e van de regio.
De doorstroming naar de districtsfinale is nog niet bekend. Wie zich hiervoor plaatsen volgt u via de facebookpagina van Turnlust.
De foto’s, met daarop v.l.n.r.:
Foto met 1 turnster: Aniek van Geldorp, senior div. 4.
Foto met 2 turnsters: Ine Eijkens en Merel van Breugel (behorend bij artikel over 2e en 3e divisie).
Foto met 3 turnsters: pupillen 1 D1 (Nina, Sanne, Auke)
Foto met 4 turnters: instap en jeugd D1 (Fenna, Jilke, Khloë, Eline).

Powered by Blog Grabber