Genieten tijdens  Top 2000 avond met Port Vocalis en Quintessens

Afgelopen zaterdag was het één en al Top 2000 muziek wat de koren Port Vocalis uit Maarheeze en Quintessens uit Budel te bieden hadden. En dat viel in goede aarde bij het publiek in Partycentrum Proost….Genieten tijdens  Top 2000 avond met Port Vocalis en Quintessens

19-04-2019 11:25 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen zaterdag was het één en al Top 2000 muziek wat de koren Port Vocalis uit Maarheeze en Quintessens uit Budel te bieden hadden. En dat viel in goede aarde bij het publiek in Partycentrum Proost. Iedereen was het over eens:  dit smaakt naar meer.

De zangers en zangeressen van Quintessens openden de avond in stijl terwijl ze  het nummer ‘Fame’ zingend de trap kwamen afdalen. In het eerste blok zongen zij verder het gevoelige ‘Nothing else matters’ van Metallica. Daarna was het tijd voor enkele speciale optredens van onder andere Ton Nabben en dochter Karlijn. Zij zongen het mooie ‘Your song’ van Elton John. Later op de avond zong Karlijn Nabben ‘Make you feel my love’ van Adele. Daarmee kreeg dit talent het publiek muisstil. Ton Nabben kwam nog een keer terug, maar nu met dochter Anouk en samen zongen zij het mooie ‘Love you more’. Wat geweldig om te zien wat samen zingen, en zeker van vader met dochters, doet. Port Vocalis opende haar optreden met het mooie ‘Sweet Goodbyes’ van Krezip. De zangers en zangeressen uit Maarheeze brachten op deze avond voor het eerst het indrukwekkende  ‘Pastorale’ van Ramses Shaffy en Liesbeth List. Een mooie primeur die zij prachtig uitvoerden. Zij sloten het eerste blok af met ‘Angels’ van Robbie Williams. En dat viel in de smaak bij het publiek dat volop meezong. Vervolgens nam het Quintessens-trio Els van der Wiel, Karin van Binsbergen en (dirigente) Annemarie Moors ‘Venus’ van Shocking Blue voor hun rekening. Het publiek waande zich weer in de zwoele zomer van 1969.
Na de pauze opende Port Vocalis met het nummer ‘Iedereen is van de wereld’ van de Scene. Vervolgens zong Port Vocalis onder ander ‘Englishman in New York’ en als uitsmijter het wonderschone ‘Something so strong’ van Labi Siffre. Dit mooie en ingetogen nummer werd weer volop meegezongen en geneuried door het publiek. Quintessens opende het tweede blok met het door dirigente Annemarie Moors speciaal gearrangeerde ‘Music’  van John Miles. In één woord kippenvel zo mooi. En ook de absolute nummer 1 van de Top 2000, ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen viel prima in de smaak. De avond werd passend afgesloten met ‘Let me entertain you’ van Robbie Williams, waarna de beide koren door het publiek werden bedankt met een klaterend applaus. De sfeer zat er goed in want er werd tot in de kleine uurtjes nagepraat en geborreld en ook volop gedanst op muziek uit de Top 2000. Kortom, Port Vocalis en Quintessens kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde avond onder leiding van de dirigentes Sofie de Ruijter en Annemarie Moors. Een avond die mede mogelijk werd gemaakt door geluidsman Kornel van der Sommen en de medewerkers van Proost.

Powered by Blog Grabber