Goud voor Merel van Breugel, eerste NK-tickets voor Turnlust

Afgelopen weekend stonden de landelijke wedstrijden gestreden om de eerste NK finaleplaatsen tijdens de halve finales in de 2e en 3e divisie. Vere van Breugel (3e divisie), Ine Eijkens en Merel van Breugel…Goud voor Merel van Breugel, eerste NK-tickets voor Turnlust

19-04-2019 10:32 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen weekend stonden de landelijke wedstrijden gestreden om de eerste NK finaleplaatsen tijdens de halve finales in de 2e en 3e divisie. Vere van Breugel (3e divisie), Ine Eijkens en Merel van Breugel (2e divisie) reisden hiervoor af naar Leusden.
Vere beet het spits af bij de senioren divisie 3. Zij liet veel progressie zien in stabiliteit op brug en balk. Met een strakke vloeroefening wist ze bovendien te stijgen in het klassement. Vere was van plan nog een tandje extra bij te zetten op sprong. Hier wilde zij voor het eerst een moeilijke tsukahara, een arabier gevolgd door 1,5 salto, toevoegen aan haar programma. Met het inturnen blesseerde Vere zich helaas, waardoor zij de wedstrijd niet af kon maken.

Ine komt uit in de categorie junioren divisie 2. Ze startte wat wiebelig op balk maar op vloer liet ze een nette oefening zien. De specialiteit van Ine is het toestel sprong. Ze liet hier ruime tsukahara’s zien, dit levert haar een sprongfinale op!
Het laatste toestel brug lukte goed. Ze turnde een mooie handstand en een reuzenzwaai. Na een stabiele, zonder al te grote fouten, werd Ine knap 5e. Hiermee is ze ook geplaatst voor de meerkamp op het NK!

Merel van Breugel startte ook op het toestel balk, ook iets wat onzeker. Maar daarna ging alles in een stijgende lijn. Een gelukte dubbel schroef op vloer, twee mooie hoge tsukahara’s en een plaatje van een brugoefening zorgden ervoor dat Merel, als eerstejaars senior, met ruime voorsprong op de nummer twee overtuigend de gouden medaille in ontvangst mocht nemen! Hiermee stroomt zij uiteraard door naar het NK bij de senioren 2e divisie. Ook heeft Merel een sprong-, brug- en vloerfinale in de wacht gesleept!

Powered by Blog Grabber