Gouden schoolkantine schaal 2019 voor scholen LVO Weert

Na het behalen van de Gouden Schoolkantine Schaal in 2017 en 2018 hebben Het College, Het Kwadrant en de Philips van Horne nu ook de Gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Met…Gouden schoolkantine schaal 2019 voor scholen LVO Weert

19-04-2019 11:16 – Ingezonden door Redactie

Na het behalen van de Gouden Schoolkantine Schaal in 2017 en 2018 hebben Het College, Het Kwadrant en de Philips van Horne nu ook de Gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Met de Schaal laten de scholen zien dat hun schoolkantine gezond is ingericht. De schaal wordt op dinsdag 16 april a.s., de Dag van de Gezonde Schoolkantine, persoonlijk overhandigd aan de scholen.

De scholen van LVO Weert hebben hard gewerkt om de kantines gezonder te maken aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. De kantines van Het College, Het Kwadrant en de Philips van Horne presenteren gezondere producten aantrekkelijk en opvallend. De makkelijke keuze is nu vooral gezond, en lekker natuurlijk. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar. LVO Weert komt hiermee tegemoet aan de wens van ouders en leerlingen. Jongeren geven aan dat zij moeilijk weerstand kunnen bieden aan vette of zoete snacks als ze er liggen. De leerlingen zijn dan ook blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.
De Gezonde SchoolkantineDe Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie:  HYPERLINK “https://www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine” o “https://www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine” t “_blank” www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

Powered by Blog Grabber