IVN Natuurgidsenopleiding Regio Midden-Limburg.

De regio Midden-Limburg van IVN is opzoek naar mensen die enthousiast hun kennis van de natuur willen overdragen. Eind dit jaar start er een nieuwe opleiding voor deze mensen.IVN Natuurgidsenopleiding Regio Midden-Limburg.

12-04-2019 12:09 – Ingezonden door Redactie

De regio Midden-Limburg van IVN is opzoek naar mensen die enthousiast hun kennis van de natuur willen overdragen. Eind dit jaar start er een nieuwe opleiding voor deze mensen.
De IVN Natuurgidsenopleiding (NGO) is voor de natuurliefhebber die serieus aan de slag wil met kennisoverdracht en natuurbeleving. Als Natuurgids kun je aan het werk als vrijwilliger bij jouw afdeling of de regio met allerlei educatieve activiteiten op het gebied van natuureducatie en duurzaamheid, zoals het organiseren en begeleiden van natuurwandelingen, fietstochten en natuuractiviteiten voor de jeugd.
Je doet in de Natuurgidsenopleiding vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en te begeleiden, zoals het opzetten en leiden van excursies, het ontwikkelen van wandelroutes, het werken met basisschoolleerlingen en meer. Bovendien leer je je eigen regio goed kennen, met zijn eigen natuur- en cultuurhistorische kenmerken en waarden.

Kom naar de informatieavond! Op 17 april in NMC Weert, 15 mei in ‘t Leuke in Beegden en 11 september bij IVN in Helden zijn er informatieavonden. Je krijgt uitleg over de cursus en worden je vragen beantwoord.

Aanmelden: Je kunt je belangstelling voor de cursus kenbaar maken door je aan te melden voor een informatieavond. Een e-mail met je voorkeurdatum naar: [email protected] is voldoende. Meer informatie ook op onze website: www.ivn-regio-midden-limburg.nl

Powered by Blog Grabber