KFC verliest bij Lutlommel VV

De verplaatsing naar Lutlommel was voor KFC nog van weinig belang. De strijd om de eerste plaats is eerder verloren. Het ticket voor de eindronde werd binnengehaald door het winnen van de tweede periodetitel. Vanaf dat moment kon KFC bevrijd voetballen. Maar resultaat had dit niet. Zes punten op 21 was…KFC verliest bij Lutlommel VV

13-04-2019 11:16 – Ingezonden door Redactie

De verplaatsing naar Lutlommel was voor KFC nog van weinig belang. De strijd om de eerste plaats is eerder verloren. Het ticket voor de eindronde werd binnengehaald door het winnen van de tweede periodetitel. Vanaf dat moment kon KFC bevrijd voetballen. Maar resultaat had dit niet. Zes punten op 21 was het gevolg.
Tegenstander Lutlommel kon de punten goed gebruiken in de strijd tegen de degradatie. De grootste tegenstrever voor hen, in de strijd om de dertiende plaats, is N Gruitrode. Laat nu Gruitrode net de ploeg zijn waar Brecht Geelen volgend seizoen voetbalt. Brecht heeft dan ook niet nagelaten zijn maats te motiveren tot een grootse prestatie.
Vanaf het beginsignaal toonde KFC zich de betere ploeg. Maar Lutlommel toonde meer dat ze echt wilden winnen. Ricardo zette al snel Stijn Nullens voor de doelman, maar Stijn besloot hoog over. Stijn glipte nog eens door de verdediging van Lutlommel, maar hij werd terecht teruggeroepen door de vrouwelijke assistente, wegens buitenspel.
Op karakter kwam de thuisploeg in de wedstrijd. Eerst werd een vrije trap met veel moeite door Marnick uit zijn doelvlak gehouden. Een schot van 30 meter van Vincent Blancke trof de lat. In de aansluitende fase haakte Stan Hunnekens een thuisaanvaller en de bal ging op de stip. Harm Luyten rondde koelbloedig af.
Na de rust leek KFC uit een ander vaatje te tappen. Een voorzet van Jorne Thys werd door Ricardo op de doelman gekopt. De aansluitende hoekschop kon door Jasper Reyskens –in kansrijke positie– niet afgerond worden.  Toch maakte KFC gelijk. Brecht Geelen –uitgerekend hij– schoot vanop 16 meter onhoudbaar voorbij doelman Vromans.
Lutlommel zette alles op alles. Daardoor kwam er meer ruimte voor KFC, maar helaas konden onze jongens hiervan niet profiteren. Na een aanval over rechts van de thuisploeg kon de jeugdige Sander Jacobs wel scoren. Zo bleven de punten aan de Konijnenpijp. N Gruitrode won ook en zo blijft Lutlommel één puntje achter Nevok. Gezien de stand in de reeks Voetbal Vlaanderen  amateurs 3B, zijn zowel de dertiende als de veertiende plaats van belang ivm degradatie. Komen nog in aanmerking hiervoor : Lutlommel VV, N Gruitrode, VV Stokkem, VV Lindelhoeven.
Na deze speeldag zijn FC Anadol en FC Maasland NO zeker van degradatie. Alleen KFC is zeker van deelname aan de eindronde. Voor de resterende drie plaatsen, komen nog acht ploegen in aanmerking. Volgende zondag ontvangt KFC op ’t Leeuwke Rc Peer, ook een ploeg die nog in de running is voor deelname aan de eindronde. Aftrap om 15u00.  

Powered by Blog Grabber