Kleurrijke Graag Traag-borden voor meer verkeersveiligheid

Gemeente Pelt organiseert dit jaar de actie ‘Graag Traag’.Kleurrijke Graag Traag-borden voor meer verkeersveiligheid

19-04-2019 11:01 – Ingezonden door Redactie

Gemeente Pelt organiseert dit jaar de actie ‘Graag Traag’. Het initiatief is een kindvriendelijke manier om tijdens de zomervakantie aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de Peltse straten. Kinderen ontwerpen zelf verkeersborden en proberen zo op een laagdrempelige manier chauffeurs aan te sporen om trager te rijden.
Tijdens de zomermaanden, wanneer het zonnetje schijnt en de kinderen van hun welverdiende vakantie genieten, zijn onze straten dikwijls hun speelterrein. Gemeente Pelt kiest met ‘Graag Traag’ voor een actie op kindermaat die het verkeer vertraagt in de straten van onze gemeente. De boodschappen worden door onze kinderen zelf vervaardigd en bezitten daardoor een grote overtuigingskracht. Alle Peltse kinderen van 6 tot 12 jaar krijgen de kans om zelf een verkeersbord te ontwerpen. Op woensdag 10 april zetten we de grote hal van de gemeentewerf (Lieven Bauwenslaan, Nolimpark) open, op woensdag 17 april de hal op Zone T (Heuvelerweg, Heikesveld).  Je kan op beide locaties ofwel kiezen voor een sessie in de voormiddag (10 tot 12 uur) of in de namiddag (13 tot 15 uur). Het bord kunnen de kinderen tijdens de zomervakantie opgehangen in hun eigen straat.

Powered by Blog Grabber