KPJ-SOS speelde, met succes, Lucy’s Baby

Afgelopen weekend speelde KPJ-SOS uit Soerendonk de voorstelling ‘Lucy’s Baby’. Vele bezoekers zagen een voorstelling waarbij volop gelachen kon worden en waar men ogen te kort had om alle ‘rommel’ in…KPJ-SOS speelde, met succes, Lucy’s Baby

19-04-2019 11:05 – Ingezonden door Hennie Roosen – Foto Hennie Roosen

Afgelopen weekend speelde KPJ-SOS uit Soerendonk de voorstelling ‘Lucy’s Baby’. Vele bezoekers zagen een voorstelling waarbij volop gelachen kon worden en waar men ogen te kort had om alle ‘rommel’ in het huis van Lucy te ontdekken. Lucy werd fantastisch neergezet door Ellen van Happen. Met een Belgisch accent en vol flair pakte zij het publiek volledig in. Lucy heeft een warm hart en is zeer behulpzaam voor iedereen die haar pad kruist. Zo ook de volledige familie de Reuver die plots komt aanwaaien en het laat lijken of ze ook familie van Lucy zijn. Eigenlijk zijn zij alleen maar uit op het geld van Lucy, maar ze houden de schijn zo lang mogelijk op. Tom van Osch, Anke Smeets, Niek Smits en Mieke van Happen waren overtuigend als familie die het allemaal niet zo nauw nam met regels en afspraken. Lucy’s hele keuken wordt leeggegeten en achter haar rug proberen ze spullen van Lucy te verkopen in de stad. Niek en Mieke hadden beiden een woordenschat van maar liefst 1 zin, dus zij moesten het hebben van hun mimiek en acties.
Buurvrouw Roos, gespeeld door Kris Smits, zorgde steeds voor leven in de brouwerij door dagelijks meerdere malen binnen te komen vallen bij Lucy. Meestal omdat ze iets nodig heeft en het vergeten is mee te brengen. Zij schiet uiteindelijk ook te hulp wanneer Lucy in de problemen komt, omdat blijkt dat de De Reuvers geen familie blijken te zijn maar ordinaire oplichters die op haar geld uit zijn. Een tweede twist in het verhaal is dat vader De Reuver zijn zoon ook al geruime tijd oplicht door er met zijn vrouw vandoor te gaan. Ze lozen zoon en oma en plannen om er met zijn tweeën vandoor te gaan, ware het niet dat Lucy op tijd haar gezonde verstand gebruikt en ervoor zorgt dat de familie De Reuver opgepakt gaat worden. Een welverdiend applaus na afloop voor de spelers en regisseur Jan Cox die samen weer een mooie voorstelling op de planken hebben weten te brengen. De komende maanden gaat de leescommissie weer aan de slag voor het nieuwe toneelstuk en start de jeugd op korte termijn met repeteren voor hun voorstellingen in het najaar van 2019. KPJ-SOS hoopt U weer te zien bij de volgende voorstellingen.

Powered by Blog Grabber