Ledûb Dames 2 schrijft historie in de derde divisie

BUDEL – De Budelse meiden van dames 2 zijn afgelopen zaterdag in eigen huis kampioen geworden in de derde divisie. Nooit eerder lukte het om met het tweede damesteam van Ledûb uit te komen op het vierde niveau van Nederland. Een knappe prestatie, waar het voorgaande jaren eerder net te kort kwam om te promoveren naar de tweede divisie. 

De afgelopen weken was de spanning al om te snijden en wist Ledûb telkens aan het langste eind te trekken, een teken van mentale krachten binnen het team. Na de winst van vorige week, werd na enkele rekensessies helder dat een kampioenschap bij 3-1 was veilig gesteld. Na een uitgebreide analyse, videobeelden en twee goede trainingen was het afgelopen zaterdag tijd om te shinen. 

De sporthal was goed gevuld met supporters, waar vanaf het begin de trommels en zangkoren zorgde dat er een echte thuiswedstrijd werd neergezet. In de eerste set liep het gelijk op, waar al snel een voorsprong werd opgebouwd door de balletjes van de vloer te halen en deze zelf met een harde aanval af te maken (25-14). De trein liep en ging steeds sneller lopen, het tempo in de set-ups van Anna Schellekens zat er goed in. Door een servicereeks van Mirthe Engelen van meer dan tien punten achter elkaar, werd er in de tweede set een voorsprong opgebouwd van 17-3. De dames wisten de focus vast te houden en hiermee ook de tweede set binnen te slepen (25-11). De derde en beslissende set moest het gaan gebeuren. Het enthousiasme werd vastgehouden en Ledûb liet op alle fronten zien dat ze klaar zijn voor de tweede divisie. Ledûb liep direct uit. Na enkele mooie killblocks stond er 19-10 op het scorebord. Fotograaf Jos Meusen stond klaar om het moment vast te leggen, waarbij het publiek de volume knop omhoog draaide en de scheidsrechters zagen dat dit een kort maar krachtige wedstrijd ging worden. Een snoeiharde aanval van Lina Berndsen werd door de tegenstander verdedigd tegen het dak, wat betekende dat Ledûb Dames 2 het kampioenschap in de derde set binnenhaalde (25-15). Volgend seizoen tweede divisie is een feit. De euforie spatte er aan alle kanten vanaf, waarbij de tranen van geluk over de wangen stroomde. Na vele omhelzingen gingen we de vierde en laatste set in. Een team, een taak. Ledûb wist de concentratie vast te houden. De Budelse talenten bleven op stoom en lieten wederom zien wat zij allen waard zijn. De jeugd heeft de toekomst en de ervaring legt voor hen de weg naar de top open. Een echte kampioen die doorgaat tot het laatste moment (25-22). 

Na een mooie en waardevolle 4-0 overwinning, bleef het met de kampioenen nog tot laat onrustig in Budel. Op 11 mei spelen de dames de finale voor de Regionale Beker. Hiermee kunnen de meiden de dubbel behalen en kunt u als supporter nog een keer genieten van dit fantastische team.

Door  Britt Engelen – Foto Jos Meusen