Ledûb dames 4 Kampioen en promoveert naar de 1e klasse

BUDEL – Seizoen 2018-2019 ging van start met één duidelijk doel voor ogen: Kampioen worden! Na een mooie 3e plek vorig seizoen was dit doel zeker niet te ambitieus voor ons en gingen we vol enthousiasme en een flinke dosis winnersmentaliteit van start. 

De eerste helft, gevuld met vele overwinningen van 4-0, zorgde er voor dat we al gingen spreken van ‘Ons Ampioenschap’. De ‘K’ slikten we netjes in, zo nuchter als we zijn, want dit was nog niet zomaar in the pocket. Nadat we in de tweede helft 3x(!) tegen de nummer 2 wisten te winnen, was het voor ons duidelijk. Dit geven we niet meer weg! Natuurlijk kan er niet alleen maar gewonnen worden, ook de beste mogen wel eens verliezen. Door de flinke voorsprong die we hadden opgebouwd was er weinig paniek. Onze beste Remcoach zorgde er dan ook tijdens een straftraining wel voor dat we scherp bleven en niet verslapten. Het woord ‘achterlijn’ kunnen we allemaal niet meer horen. 

De dag van de kampioenswedstrijd, 23 maart, was dan eindelijk daar. Een 4-0 winst moest behaald worden om ons na deze dag kampioen te mogen noemen. Tijdens het inspelen met klamme handjes kregen we toch al gauw het volste vertrouwen. Deze is van ons! Set voor set werd binnen geharkt en ja hoor.. Dames 4 kampioen! 

Het seizoen was echter nog niet ten einde. Tijdens de allerlaatste wedstrijd op 13 april hebben we nogmaals mogen laten zien waarom wij de kampioenen zijn. De wedstrijd verliep zonder echte pieken en dalen, gewoon lekker steady, maar wel met de instelling die ons tot kampioen heeft bekroond dit seizoen: ‘Hier valt niks te halen!’. Als team hebben we gewonnen, gevochten (en dan bedoel ik geen bitch fights), verloren, gelachen, heel veel gelachen, nog meer gelachen, maar vooral genoten! Want dat was het, genieten! 

Het kampioenschap op zak, 2 wedstrijden voor het einde met 12 punten los van nummer 2! 1e klasse kom maar op, wij lusten je rauw! Want je weet; Dames 4… Hell Yeah!

Door Sanne Moonemans –  Foto Jos Meusen