Leesclub Femma Hamont

Femma Hamont organiseert regelmatig boekbesprekingen. Julienne reserveert een aantal boeken in de bibliotheek te Hamont. De Femma lezers bespraken op 4 april samen het gelezen boek: Mazzeltov van Margot…Leesclub Femma Hamont

16-04-2019 13:48 – Ingezonden door Jacqueline Joosten-Segers – Foto Jacqueline Joosten-Segers

Femma Hamont organiseert regelmatig boekbesprekingen. Julienne reserveert een aantal boeken in de bibliotheek te Hamont. De Femma lezers bespraken op 4 april samen het gelezen boek: Mazzeltov van Margot Vanderstraeten. De schrijfster presteert met dit boek wat elke schrijver groot maakt: tonen hoe mooi en moeilijk het is om mens te zijn onder de mensen. Zij beschrijft het leven van een orthodox-joods gezin, waar religieuze wetten en eeuwenoude tradities heersen. Zij begeleidt de kinderen met hun huiswerk en krijgt alzo inzicht in hun leefwijze. De schrijfster en de Joodse familie winnen respect, nieuwsgierigheid en waardering voor elkaar! Het was voor de Femma lezers een boeiende uiteenzetting, begeleidt door Jeanine van de Heule, aangesteld door Femma Provinciaal. Zij gaf een unieke inkijk in deze gesloten gemeenschap. Het was een verrijkende bespreking voor de aanwezigen.

Powered by Blog Grabber