Lentewandelnamiddag OKRA Boseind Pelt                                    

Op donderdag 04 april stipt om 14.00 uur hadden de elf deelnemers van ons trefpunt een afspraak met de Lommelse gids aan de Soeverein in Lommel. We zouden beginnen aan een wandeling van 2,9 km door de…Lentewandelnamiddag OKRA Boseind Pelt                                    

13-04-2019 11:00 – Ingezonden door Redactie

Op donderdag 04 april stipt om 14.00 uur hadden de elf deelnemers van ons trefpunt een afspraak met de Lommelse gids aan de Soeverein in Lommel. We zouden beginnen aan een wandeling van 2,9 km door de Lommelse Sahara, een uniek stukje natuur in Lommel, mooi om te bekijken en om er te wandelen. Van de gids kwamen we te weten dat dit mooie pareltje in de natuur eigenlijk ontstaan is door de vervuiling van de zinkfabriek die er vroeger in de buurt lag….  Het gebied Sahara doet zijn naam alle eer aan: de grote zandvlakte lijkt op een miniatuurwoestijn, maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de enorme afwisseling maakte deze wandeling tot een unieke ervaring. Om deze mooie wandeling af te sluiten genoten we in het sportcentrum van een heerlijk drankje, ons aangeboden door het bestuur. Deze wandeling is zeker voor herhaling vatbaar.

Powered by Blog Grabber