Mantelzorg, je staat er niet alleen voor

Als je zorgt voor een ander kan het zomaar zijn dat je mantelzorger bent. De mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn bieden informatie, ondersteuning en waardering. Zij leveren maatwerk voor elke situatie, want niet één verhaal is hetzelfde.Mantelzorg, je staat er niet alleen voor

19-04-2019 11:18 – Ingezonden door Redactie

Als je zorgt voor een ander kan het zomaar zijn dat je mantelzorger bent. De mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn bieden informatie, ondersteuning en waardering. Zij leveren maatwerk voor elke situatie, want niet één verhaal is hetzelfde.

Samen met jou gaan zij op zoek naar wat jij als mantelzorger nodig hebt zodat je op een prettige manier voor de ander kunt zorgen. Jong of oud kan met zorg voor iemand in de omgeving te maken krijgen. Meestal lukt het goed om dit te combineren met je eigen huishouden, gezin, school en hobby’s. Het kan je ook gebeuren dat het even wat minder lekker gaat, dat je er even geen zin in hebt of dat je het gevoel hebt dat je geleefd wordt. Dan is het helpend om contact op te nemen met Punt Welzijn. De mantelzorgondersteuner gaat graag met jou in gesprek om te verkennen wat je verder kan helpen. Samen wordt bekeken hoe je de zorg kunt blijven combineren met tijd voor jezelf, je werk of school.

De mantelzorgondersteuners kunnen je informeren over praktische zaken, voorzieningen en wet- en regelgeving. Daarnaast organiseren zij bijeenkomsten waar mantelzorgers elkaar ontmoeten en zijn zij bekend met de mogelijkheden die er in Weert zijn.
Een gesprek is gratis en kan plaatsvinden waar en wanneer het jou het beste uitkomt. Dus ook ’s avonds als je overdag naar school moet of moet werken. De mantelzorgondersteuner is er graag voor jou, zodat je er niet alleen voor staat!
Punt Welzijn brengt regelmatig een mantelzorgnieuwsbrief uit. Hierin vind je informatie over actuele onderwerpen, cursussen, bijeenkomsten, voorzieningen, activiteiten, tips, ervaringsverhalen en nog veel meer. Aanmelden voor de nieuwsbrief of contact met de mantelzorgondersteuner? Mail naar mantelzorg@puntwelzijn.nl of bel via 0031 495-697900.

Powered by Blog Grabber