Motoballwedstrijd MBV Budel-MSC Ubstadt-Weiher

Afgelopen zaterdag werd in de motoballarena aan de verlengde Schoordijk te Budel de aftrap verricht voor de opening van het motoballseizoen 2019 met een competitiewedstrijd tegen het sterke Ubstadt-Weiher.Motoballwedstrijd MBV Budel-MSC Ubstadt-Weiher

19-04-2019 10:37 – Ingezonden door Redactie – Foto Johan Horst fotografie-Weert

Afgelopen zaterdag werd in de motoballarena aan de verlengde Schoordijk te Budel de aftrap verricht voor de opening van het motoballseizoen 2019 met een competitiewedstrijd tegen het sterke Ubstadt-Weiher.
In de eerste minuut van de eerste manche kwam Budel al meteen goed weg, omdat een schot van Ubstadt-Weiher op de lat knalde. In de zesde minuut gebeurde hetzelfde, alleen kwam het schot deze keer van Budel.  Een minuut later had Carlo van Geldrop zijn vizier iets beter staan en scoorde 1-0. Maar met een schot in de verre hoek kwam Ubstadt-Weiher even later langszij. Een doelpunt van Miel Looijmans zorgde ervoor, dat Budel de eerste manche winnend afsloot.
In de eerste minuut van de tweede manche moest de keeper van Ubstadt-Weiher zich maximaal strekken om een schot van Stan Looijmans te keren. Maar het was toch Kevin Gerber van Ubstadt-Weiher, die in de vierde minuut de stand weer gelijk trok. Met twee mooi uitgespeelde doelpunten kwam Ubstadt-Weiher in de vierde en achtste minuut met 2-4 op voorsprong. Even later kon de keeper van Ubstadt-Weiher met de vingertoppen een schot van Stan Looijmans nog net uit het doel houden. Met een mooi schot bracht Carlo van Geldrop Budel weer terug in de wedstrijd. Ubstadt-Weiher verhoogde steeds meer de druk op het Budelse doel, maar kwam in deze manche niet meer tot scoren.
Nadat de keeper van Ubstadt-Weiher een schot van Nick Evers nog net uit het doel wist te houden, voerde Ubstadt-Weiher de druk op het Budelse doel steeds verder op. Dit resulteerde in de zesde en in de achtste minuut van de derde manche in twee doelpunten voor Ubstadt-Weiher. Mede door materiaalpech konden de spelers van Budel het tij in deze manche niet keren en kwamen in de zeventiende minuut door een verdedigingsfout met 3-7 op achterstand.
In de vierde manche deden de spelers van Budel er alles aan om de achterstand terug te brengen. Toch kwamen ze in de zevende minuut goed weg doordat een schot van Ubstadt op de lat uiteen spatte. Halverwege de vierde manche lukte het Stan Looijmans met een onhoudbaar schot de stand op 4-7 te brengen. Daarna bleef het spel op en neer golven, maar tot scoren kwamen geen van beide teams meer, waardoor de wedstrijd met 4-7 verloren werd.
De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 18 mei om 18:00 u. MBV Budel moet het dan opnemen tegen de vice-kampioen van 2018, MSC Puma Kuppenheim. MBV Budel hoopt dat dan weer veel supporters de weg naar de motoballarena aan de  verlengde Schoordijk zullen vinden. Want ook dan zullen ze de steun van de supporters goed kunnen gebruiken.

Powered by Blog Grabber