NedZink investeert in zonne-energie!

Het eigen energieverbruik vergroenen door plaatsing van zonnepanelen, dat is wat de laatste weken vorm gekregen heeft bij NedZink in Budel-Dorplein.NedZink investeert in zonne-energie!

19-04-2019 11:21 – Ingezonden door Redactie

Het eigen energieverbruik vergroenen door plaatsing van zonnepanelen, dat is wat de laatste weken vorm gekregen heeft bij NedZink in Budel-Dorplein. Nu de uitbreiding van het warehouse nagenoeg helemaal voltooid is, werd door firma Oranjedak in samenwerking met firma Solaris 2.950 zonnepanelen geplaatst op het dak van het warehouse en het servicecenter. Over een jaar zal een tweede fase volgen waarbij wederom 630 panelen op een nog nieuw te bouwen productiehal zullen worden geplaatst. In totaal zal hiermee jaarlijks 1 miljoen kilowattuur zonnestroom opgewekt worden, wat overeenkomt met het stroomverbruik van 400 huishoudens op jaarbasis. Zonne-energie behoort tot één van de schoonste energiebronnen als het gaat om CO2 uitstoot.  Door deels eigen opwekking van energie, maar ook door de elektrificatie van het productieproces (grote gasverbruikers zullen worden omgezet naar elektro) zal NedZink nog groener worden. Een zeer duurzaam bouwmetaal dat op een duurzame manier geproduceerd wordt! Meer info op www.nedzink.com

Foto  warehouse en servicecenter NedZink

Powered by Blog Grabber