Nieuw nummer tijdschrift Aa-kroniek verschenen

Vorige week rolde het nieuwe nummer van de Aa-kroniek, het tijdschrift van Heemkundekring De Baronie van Cranendonck, weer van de pers. Dit eerste nummer van jaargang 38 alweer, is voor iedereen verkrijgbaar…Nieuw nummer tijdschrift Aa-kroniek verschenen

16-04-2019 13:32 – Ingezonden door Redactie

Vorige week rolde het nieuwe nummer van de Aa-kroniek, het tijdschrift van Heemkundekring De Baronie van Cranendonck, weer van de pers. Dit eerste nummer van jaargang 38 alweer, is voor iedereen verkrijgbaar via de boekhandel.

Smederij Budel en café Soerendonk
In deze editie leest u vijf artikelen van uiteenlopende aard. Het eerste artikel is een vervolg op de bijdrage over smederijen in Budel. Deze keer stellen Theo Martens en Tinie Vlassak de nog steeds actieve smidsfamilie Jacobs aan u voor. Annie Staals-Jacobi begaf zich op de fiets naar het oude kerkhof in Valkenswaard. Daar ontdekte zij de graven van de familie Hulsbosch, nazaten van de Soerendonkse tak. Over die familie en hun nering in Soerendonk, maar ook het graf van een Bekende Nederlander leest u in haar bijdrage.

Schoot, schooljeugd en scouting
Harrie Jaspers vervolgt zijn wandeling door de Grootschoterweg in Budel-Schoot en Tjeu Broers haalt herinneringen op aan zijn jeugd in het Budel vanaf de jaren veertig van de vorige eeuw. In het tweede deel over zestig jaar scouting Kizito in Maarheeze en Soerendonk komen deze keer de eerste decennia aan bod. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de diverse blokhutten die de scouting vanaf 1964 in gebruik had en aan de aalmoezeniers van de groep.

Losse nummers en abonnement
Ook dit nummer is weer ruim voorzien van vele tientallen niet eerder gepubliceerde afbeeldingen. Een exemplaar van de Aa-kroniek kunt u, zolang de voorraad strekt, verkrijgen voor 3,50 euro bij de boekhandels in Budel en Maarheeze en de VVV aan de Markt in Budel. Goedkoper is het een abonnement te nemen. U krijgt de vier nummers dan netjes thuisbezorgd. Kijk voor meer informatie op www.heemkundekringcranendonck.nl

Powered by Blog Grabber