Op stap met de nachtwachter in het Dommeldal

Natuurmonumenten organiseert op vrijdagavond 12 april een bijzondere avondactiviteit voor kinderen van 7 tot 12 jaar in het Dommeldal. Durf jij mee het bos in, om de geheimzinnige Nachtwachter te zoeken?…Op stap met de nachtwachter in het Dommeldal

12-04-2019 12:03 – Ingezonden door Redactie

Natuurmonumenten organiseert op vrijdagavond 12 april een bijzondere avondactiviteit voor kinderen van 7 tot 12 jaar in het Dommeldal. Durf jij mee het bos in, om de geheimzinnige Nachtwachter te zoeken? Wandel mee met de gids en ontdek samen de duisternis van de nacht. We starten om 19.30 uur op de parkeerplaats bij Café/Camping de Volmolen, Volmolen 1 in Riethoven. Deelname uitsluitend na aanmelding op www.nm.nl/agenda
Het valt niet mee om verstokte dagkinderen (en hun ouders) kennis te laten maken met het donker van het Dommeldal, maar de Nachtwachter weet als geen ander hoe dit moet worden aangepakt. Ga mee en ontdek de geheimen van de duisternis. Je zintuigen moeten extra hard werken in het donker. Je spitst je oren om nachtgeluiden op te vangen, kijkt goed om je heen om nachtdieren te ontdekken en laat je fantasie de vrije loop. Spannend!
Stukje bij beetje worden de dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Daarbij hoort ook enige kennis van het nachtjargon dat de Nachtwachter gebruikt, zoals het begrip ‘Sluier van stilte’ en de woorden ‘Krekelstem’ en ‘Nachtconcert’. Na de tocht levert de Nachtwachter de deelnemers weer bij ’t startpunt af en gaat vervolgens zelf terug naar het westen, de nacht in. De dagmensen die iets minder dagmens zijn geworden kijken de nachtwachter na.
Voor deelname is aanmelden via www.nm.nl/agenda noodzakelijk. Prijs per kind € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- voor niet leden. Let op: dit is geen activiteit voor volwassenen, daarom maximaal 1 begeleider per kind(eren) en zaklampen zijn tijdens de tocht natuurlijk uit den boze! Deze activiteit is niet geschikt als verjaardagsfeest. Draag donkere onopvallende kleding. Het Dommeldal kan erg nat zijn; laarzen of stevige schoenen zijn aan te bevelen. Alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn, dit vanwege de donkere en oneffen paden die belopen worden. Honden mogen helaas niet mee.

Powered by Blog Grabber