Opening Dorpstrefpunt Soerendonk

Op zondagmiddag 24 maart werd het Dorpstrefpunt geopend. Van 14.00 tot 16.00 uur was iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het was een stralend zonnige middag. Om 12.30 uur waren de vrijwilligers…Opening Dorpstrefpunt Soerendonk

19-04-2019 11:13 – Ingezonden door Redactie

Op zondagmiddag 24 maart werd het Dorpstrefpunt geopend. Van 14.00 tot 16.00 uur was iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het was een stralend zonnige middag. Om 12.30 uur waren de vrijwilligers aanwezig om onder de bezielende leiding van Mariëtte Claessens, de sociaal makelaar, alles klaar te zetten voor een sfeervolle ontvangst.

Iedereen kon genieten van een mooie diapresentatie over het Dorpstrefpunt zoals dat tijdelijk vorm kreeg in Café de Sport. Bezoekers mochten ook hun stem uitbrengen met betrekking tot het opsieren van de groene wand achterin de zaal. Vervolgens kon ieder die wilde bij “Heitje voor een tapijtje” een stukje van de oude vloerbedekking meenemen en een kleinigheidje achterlaten in het spaarvarken. T.b.v. het Dorpstrefpunt, dat zal duidelijk zijn. Goed er even op te wijzen dat deze actie nog steeds loopt.
De ‘zurrikse mennekes van metoal’ demonstreerden aan een lange tafel waar ze zoal mee bezig zijn. Met naast zich de handige metalen kar/ stelling met materialen. Er was een tafel met spelletjes om te spelen en tafel met schildergerei waar men zich creatief uit kon leven. Koffie en thee, zelfgebakken wafels, paaseitjes, koekjes, en vlaai stonden klaar. Verder was er een tafel met kindertruitjes en zelf geweven kleden en kussens en wandversieringen. Opbrengst deels voor het Dorpstrefpunt. Een tafel met tuinmaterialen met de poster over de  mobiele ruiltuin. Het biljart stond klaar voor gebruik en werd ook gebruikt. Tenslotte lag er een uitnodiging om ideeën voor fondsenwerving te noteren bij de bar. Mochten er nog ideeën zijn, geef ze door! In totaal kwamen er 83 bezoekers, een prachtig aantal. De wethouder, Dhr. Marcel Lemmen, kwam tegen 14.30 uur en kreeg het woord; hij gaf aan hoe sfeervol het Dorpstrefpunt nu al is en dat hij blij is met de mogelijkheden die het biedt. Hennie Driessens sprak namens de Dorpsraad zijn waardering uit voor alles wat er gebeurd is en nog staat te gebeuren. Na afloop van deze zeer geslaagde middag praatten de vrijwilligers tijdens het opruimen nog gezellig na met elkaar.

Powered by Blog Grabber