Pelter Ramen Ronde

Cursisten van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) hebben de vrijheid gekregen om bij diverse Pelter handelaren een etalageraam te bewerken met een leuke tekening.Pelter Ramen Ronde

19-04-2019 11:09 – Ingezonden door Redactie

Cursisten van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) hebben de vrijheid gekregen om bij diverse Pelter handelaren een etalageraam te bewerken met een leuke tekening. Het is een echte vitrine-route geworden want 31 ondernemers doen eraan mee. Dit nieuwe project is ontstaan onder begeleiding van docenten Dominik Martin en Lieve Bouwen. Zowel Unizo Pelt als #shoppeninpelt werken hiermee samen. ‘Volwassenen Tekenkunst’ en het ‘Jongeren Beeldatelier’ verzorgden dit project. Voor elke etalage werden koppeltjes samengesteld van een volwassene en een jongere. Dominik Martin: ”Wij als docenten waren zelf benieuwd wat deze combinatie zou brengen. Zij moesten zowel het ontwerp samen maken als het uitvoeren. Het is een fijne wisselwerking geworden waar ze allemaal van geleerd en genoten hebben”. Zo kon je de voorbije dagen de kunstenaars vlijtig aan het werk zien bij het intekenen van de diverse etalages met

de lente als thema. Ieder die deze kunstwerkjes wilt bekijken kon dit al vanaf vorige zondag 7 april. De actie loopt tot zondag 5 mei. De route is zowel fietsend, winkelend als wandelend te doen, het is immers slechts 2 km gespreid over beide dorpskernen. Uitgestippelde kaarten van de Ramen Ronde zijn verkrijgbaar bij de deelnemende handelaars tijdens de openingsuren of bij de Kunstacademie Noord-Limburg (niet tijdens de Paasvakantie), Toekomstlaan 9 in Pelt. De handelaars hebben hiervoor een bijdrage geleverd waarvan de opbrengst gaat naar het vaste doel: de Maranghada school in India. Meer informatie en tekeningen zijn te vinden op http://www.kanl.be/default.aspx?nieuws=3584

Powered by Blog Grabber