sv Budel behoudt voorsprong op Unitas na gelijkspel

sv Budel heeft in Eindhoven met 1-1 gelijkgespeeld tegen concurrent Unitas’59 en behoudt daarmee op de ranglijst een voorsprong van drie punten op de Eindhovenaren. Vlak voor rust kwam Unitas op voorsprong door een fout in de Budelse defensie, maar na bijna een uur spelen was het Roel van Geldorp die…sv Budel behoudt voorsprong op Unitas na gelijkspel

19-04-2019 10:39 – Ingezonden door Redactie

sv Budel heeft in Eindhoven met 1-1 gelijkgespeeld tegen concurrent Unitas’59 en behoudt daarmee op de ranglijst een voorsprong van drie punten op de Eindhovenaren. Vlak voor rust kwam Unitas op voorsprong door een fout in de Budelse defensie, maar na bijna een uur spelen was het Roel van Geldorp die sv Budel op een fraaie wijze met een kopbal langszij bracht. In het resterende half uur werd er niet meer gescoord, waardoor sv Budel de vijfde plaats op de ranglijst met verve wist te verdedigen.

Ten opzichte van vorige week waren er drie wijzigingen in de basisopstelling van trainer Walter van Ommeren. Roy Claassen begon op de bank, terwijl Jasper Beerten en Koen Bogers afwezig waren. Daarnaast moet de trainer de laatste weken ook nog rekening houden met de regels van de KNVB. Spelers die 15 wedstrijden gespeeld hebben in het eerste elftal, mogen niet meer in het tweede team uitkomen. Deze regel zorgt ervoor dat de technische staf van sv Budel soms keuzes moet maken op basis van deze regels om ook bij het tweede team voldoende keuzes te behouden.

sv Budel wist dat het in Eindhoven een lastige wedstrijd te wachten stond. Vorige week wist sv Budel namelijk de thuiswedstrijd tegen Unitas’59 met het kleinst mogelijke verschil te winnen. Daarmee was sv Budel op de ranglijst uitgelopen. Toch waren de twee teams opnieuw aan elkaar gewaagd deze middag. Het was een grote fout die uiteindelijk Unitas in de wedstrijd hielp. De verdediging van sv Budel maakte het zichzelf erg lastig en Nassim Markgraaf strafte deze fout direct af.

Toch wist sv Budel, net als vorige week, na een achterstand terug te komen in de wedstrijd. Na een voorzet van Rens Vrijsen wist Roel van Geldorp knap raak te koppen. De spits van sv Budel wist daarmee opnieuw met zijn hoofd te scoren. Daarna gingen beide teams op zoek naar de winst, maar uiteindelijk was een gelijkspel geen onterecht resultaat deze middag.

Na 20 wedstrijden staat sv Budel op een keurige vijfde plaats. De achterstand op de top-4 is inmiddels negen punten, dus die zal waarschijnlijk niet meer ingelopen worden in de resterende zes wedstrijden. Wel kan sv Budel in deze wedstrijden nog wegzakken op de ranglijst, dus zullen er nog een hoop punten gepakt moeten worden in de komende weken. Zondag speelt sv Budel een thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat Spoordonkse Boys. De wedstrijd is op het eigen sportpark en begint om 14.30 uur.

Powered by Blog Grabber