sv Budel in de tweede helft voorbij Unitas’59

sv Budel heeft in een vermakelijke tweede helft de eerste wedstrijd in de tweeluik tegen Unitas’59 om weten te zetten in een overwinning. Nadat Unitas op voorsprong was gekomen vanaf de strafschopstip, wist sv Budel vanaf de aftrap gelijk te maken via topscorer Luc Nouwen. Tien minuten voor tijd wist…sv Budel in de tweede helft voorbij Unitas’59

13-04-2019 11:14 – Ingezonden door Redactie

sv Budel heeft in een vermakelijke tweede helft de eerste wedstrijd in de tweeluik tegen Unitas’59 om weten te zetten in een overwinning. Nadat Unitas op voorsprong was gekomen vanaf de strafschopstip, wist sv Budel vanaf de aftrap gelijk te maken via topscorer Luc Nouwen. Tien minuten voor tijd wist Jasper Beerten de wedstrijd in het voordeel van sv Budel te beslissen met een prachtige solo, waardoor sv Budel drie punten uitloopt op de directe concurrent. Volgende week speelt sv Budel opnieuw tegen Unitas, alleen dan in Eindhoven.

Voor aanvang van de wedstrijd werd besloten om Jelle Martens niet te laten starten, de middenvelder had te veel last van een blessure. Jordy van Zon begon daarom in de basis en Steef Vasen stond daarom in het centrum van de defensie. De talentvolle Youri Bogers en supersub Roel van Geldorp zaten op de bank met reservedoelman Rein Vos.

Voor rust viel er weinig te beleven op het sportpark in Budel. Beide teams hadden te veel onzuivere passes en veelvuldig balverlies. De twee ploegen stonden op een gedeelde vijfde plaats met 27 punten uit 18 wedstrijden en deden weinig voor elkaar onder. Enkele kleine kansen werden er gecreëerd, maar de terechte ruststand was dan ook 0-0. Supporters die net iets te lang in de kantine waren blijven hangen, kwamen naar buiten bij een 1-1 tussenstand. In de 47e minuut kreeg Unitas een terechte strafschop die koelbloedig werd binnen geschoten, maar vanaf de aftrap wist sv Budel meteen op gelijke hoogte te komen. Luc Nouwen wist op aangeven van Rik Bogers te scoren. sv Budel werd meer en meer de bovenliggende partij en ging op zoek naar de overwinning, terwijl Unitas in de gaten kreeg dat de jeugdige scheidsrechter makkelijk te bespelen was. De coach van Unitas’59 kreeg geen kaart, maar moest van de scheidsrechter wel achter de afrastering plaatsnemen, maar vreemd genoeg stond hij niet veel later weer gewoon in zijn coachvak. Op het veld leek het sv Budel niets te doen en ging de ploeg van Walter van Ommeren op zoek naar de overwinning. Tien minuten voor tijd kwam sv Budel terecht op voorsprong. Jasper Beerten verlengde een bal van Luc Nouwen en lanceerde zichzelf. Door de defensie van Unitas werd hij niet meer achterhaald en oog in oog met de Eindhovense doelman bleef hij rustig: 2-1.

Een terechte overwinning voor sv Budel, maar volgende week heeft Unitas meteen een kans op revanche. Op het sportpark van de Eindhovense vereniging treffen de twee ploegen elkaar opnieuw. De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14.30 uur.

Powered by Blog Grabber