VAN HORNE WANDELING op 14 april

Deze keer maken we een wandeling in het centrum, maar gaan we ook richting de Biest. We besteden volop aandacht aan het leven van de Philips van Horne  en zijn betekenis voor Weert.Op 5 juni 1968 werd…VAN HORNE WANDELING op 14 april

12-04-2019 12:11 – Ingezonden door Redactie

Deze keer maken we een wandeling in het centrum, maar gaan we ook richting de Biest. We besteden volop aandacht aan het leven van de Philips van Horne  en zijn betekenis voor Weert.Op 5 juni 1968 werd Philips de Montmorency, graaf van Horne en heer van Weert onthoofd op de Grote Markt in Brussel. Dit vormde mede de opmaat voor de Tachtigjarige Oorlog. Nieuwsgierig? Loop dan eens met onze stadsgids mee.
Deelname is € 3,- De wandeling duurt ca. 1,5 à 2 uur. Vertrekpunt: om 14.00 uur St. martinuskerk. Het is uiteraard ook mogelijk om op een voor u geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden. Zie onze website www.stadsgidsenweert.nl

Powered by Blog Grabber