Vlakheid fietspad kanaalbrug verbeterd

PELT – Nèt voor het bouwverlof van 2017 werd de renovatie van de kanaalbrug Hamonterweg afgerond.  Al kort daarna kwamen de eerste klachten van fietsers binnen. Het wegdek van het fietspad boven op de brug was erg hobbelig. Vooral voor mensen die hier elke dag overheen fietsen, zeker met sportfietsen en hun dunne bandjes, kan zoiets op den duur behoorlijk gaan storen. Door de te warme weersomstandigheden lukte het de aannemersploeg niet om het fietspad bovenop de brug mooi vlak af te werken. De bovenlaag droogde sneller dan voorzien en het apparaat dat alles mooi glad moest strijken kon dit niet op tijd volgen. Door de druk om voor het bouwverlof klaar te zijn vóór de aansluitende rioleringswerken is toen besloten om dit voorlopig zo te laten. Op een later tijdstip zou dit in orde gebracht worden. Het heeft even geduurd maar de voorbije week zijn de werken dan begonnen. Nu dit weekend zou alles in orde moeten zijn. Kristof Maes van Agentschap Wegen en Verkeer: “De aannemer zal het fietspad opschuren en het hobbelig oppervlak uitvlakken met een dubbele laag primer ingestrooid met kwarts. Hierna komt een nieuwe ingekleurde antisliplaag er weer bovenop.”  Fietsers die de brug over moeten zullen het misschien op het eerste gezicht niet zien dat hieraan gewerkt is. Maar voelen zullen ze het des te meer.