Wandelen in clubverband voor jong en oud: doe je mee?

Steeds meer ouderen én jongeren zijn zich bewust van de voordelen van een gezond leven leiden. Gezond eten en daarnaast regelmatig tijd vrij maken om te bewegen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie…Wandelen in clubverband voor jong en oud: doe je mee?

19-04-2019 09:50 – Ingezonden door Redactie

Steeds meer ouderen én jongeren zijn zich bewust van de voordelen van een gezond leven leiden. Gezond eten en daarnaast regelmatig tijd vrij maken om te bewegen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie biedt dertig  minuten per dag matig tot intensief bewegen ons zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak alleen maar voordelen. Zeker, veel mensen willen wel sporten, maar vinden het vaak moeilijk te kiezen. Niet alleen vanwege het grote aanbod van zowel binnen- als buitensporten, maar ook vanwege hoge contributiebedragen.

Wandelen is de meest simpele manier om te bewegen: het is gemakkelijk, aangenaam, goedkoop en je komt op geweldig mooie stukjes natuur waarvan je het bestaan nog niet kende, of waar je op geen enkele andere manier kunt komen.

Alleen al op lichamelijk gebied zijn de voordelen enorm:  wandelen maakt dat je conditie beter wordt, wandelen zorgt ervoor dat je fit blijft, wandelen is een uitstekend middel om af te vallen en wandelen helpt gezondheidskwalen zoals diabetes en osteoporose (poreuze of zwakke botten) te voorkomen. Elke dag een half uur stevig wandelen, zorgt ervoor dat je botten zo sterk mogelijk blijven.
Op het geestelijke vlak kun je zeggen dat wandelen je hoofd leegmaakt. Het haalt je even weg uit de hectiek van het alledaagse leven en al lopend merk je vaak dat problemen minder zwaar worden of zelfs helemaal verdwijnen.
Waarom kiezen voor een wandelclub?
Een groot voordeel van een wandelclub zijn de sociale contacten. Je loopt dan eens bij die en dan weer eens bij een ander. Op deze manier leer je ook veel mensen kennen. Het is erg gezellig.

Bij Voetje voor Voetje kun je elke maandagavond en  woensdagochtend wandelen. De maandelijks wisselende startplaatsen vind je op onze website.
Voetje voor Voetje organiseert zelf jaarlijks minimaal 3 grote wandeltochten met afstanden variërend van 10 tot 30 km. Tijdens die tochten lopen honderden, soms bijna duizend deelnemers mee. Voetje voor Voetje heeft gemerkt dat steeds meer jongeren met heel veel plezier aan die tochten meedoen. Ook voor al die enthousiaste jongeren promoten wij graag onze wandelclub, want waarom slechts 3 keer per jaar wandelen, als dat ook wekelijks kan.
Nog meer redenen om lid te worden van Voetje voor Voetje. Enkele enthousiaste vrijwilligers  zetten jaarlijks voor de leden meerdere tochten uit: Zeeland, Limburg of elders in het land een dagje wandelen of een stad bezoeken onder begeleiding van een deskundige gids. Onze clubleden zijn zeer te spreken over deze tochten, want de bus zit steeds in een mum van tijd vol.
Verder gaat Voetje voor Voetje ieder jaar een week wandelen in het buitenland zoals bijvoorbeeld in Polen, Oostenrijk, Tsjechië, Spanje, Portugal of Duitsland. Kijk daarvoor ook eens op de website (www.devoetjes.nl).

Waarom kiezen voor WSV De Grenslopers Luyksgestel?
Met De Grenslopers kun je iedere maandagavond gratis wandelen vanaf de kerktoren in Luyksgestel.
De Grenslopers houden jaarlijks 9 grote wandeltochten met afstanden tussen 7 en 35 km vanuit wisselende startlocaties. Een geweldige manier om kennis te maken met en te genieten van de prachtige natuur in de Kempen.
Tweemaal per jaar gaan De Grenslopers met de bus erop uit om elders te gaan wandelen. In het voorjaar een dagtrip bv. naar de Ardennen en in het najaar een 2-daagse reis naar steeds een andere locatie in binnen- of buitenland.
Meer details vind je op www.degrenslopers.nl. Je kunt ons ook volgen op Facebook en Instagram.

De mensen van Voetje voor Voetje en De Grenslopers heten jong en oud van harte welkom. Meer informatie op www.devoetjes.nl en www.degrenslopers.nl

Powered by Blog Grabber