Paastocht met Voetje voor Voetje

VALKENSWAARD – In het oude buurtschap De Deelshurk ligt eerste Paasdag (zondag 21 april) de start van de nieuwe Paastocht. Het Boothuis van kanoverhuurder Rofra: Molenstraat 203, 5554 TS Valkenswaard is dan de uitvalsbasis. Van daaruit zijn de routes uitgezet voor de afstanden van 10- 15-20 en 30 km in de richting van de natuurgebieden die vanaf deze startplek prima bereikbaar zijn. Zo gaan de  lopers meteen al in de richting van De Opperheide en Het Brugven, met verderop ook nog De Hasselvennen. Dit alles is gelegen in het grensoverschrijdend natuurreservaat Groote Heide. Verderop worden ook de pittoreske  kerkdorpen Borkel en Schaft met tal van historische langgevelboerderijen in de wandeling aangedaan. Ook mag het bekende bos- en heidegebied van De Malpie met z’n Groot Malpieven niet ontbreken om samen met de route langs de aloude  Schans van Weert de natuurbeleving compleet te maken. Uiteraard is onderweg voor alle lopers in een comfortabele rustpost voorzien waar onder het genot van hapje en drankje de benen kunnen worden gestrekt . Alle afstanden kunnen vanaf 08.00 uur op pad: de 30 km tot 10.00 uur; de 20 km tot 11.30 uur; de 15 km lopers starten tot 13.00 en de wandelaars die kiezen voor de 10 km kunnen tot 14.00 aan deze fraaie natuurtocht beginnen.

Info: www.devoetjes.nl; [email protected] en tel. 0031 40-2047012