Vermaak voor het hele gezin op het erf van Boer Arie

HEEZE – De beestenboel op het erf van de familie Verest staat alweer te trappelen… Op Tweede Paasdag opent Boer Arie namelijk alweer voor het vierde jaar op rij de spreekwoordelijke schuurdeuren. Na het zoeken, vinden én opeten van alle paaseitjes de ideale gelegenheid om er op uit te trekken met het hele gezin! “Zie het als een verruiming van de welbekende lammetjesdagen,” legt Boer Arie uit. “De winkel vol (biologische) groenten en fruit, scharrelvlees en streekproducten is geopend, op het erf vind je een ruim opgezette streekmarkt met inmiddels wellicht bekende gezichten en ook de lammetjes en varkens rekenen weer op veel bekijks.” Nieuw dit jaar is de plantjesmarkt én de diverse tentoonstellingen / demonstraties op het gebied van oude ambachten!

Evenals de voorgaande jaren is ook voor de vierde editie het lentezonnetje alweer besteld. “Al is dat geen garantie,” weet Boer Arie. Maar nu we inmiddels wel mogen spreken van een traditie op het boerenerf, weten we ook dat dat de pret nog nooit heeft mogen drukken. Een hapje, een drankje en de aanwezigheid van veel dorpsgenoten begeleid door live muziek zorgen doorgaans toch wel voor een lente-achtig sfeertje. Boer Arie sluit af met een uitnodiging: “Zet de klompen en/of laarzen maar alvast klaar! Ook dit jaar is iedereen namelijk (weer) van harte welkom voor een uniek ‘Kijkje in de schuur’. Tussen 10.00 en 16.00 uur zullen onze schuurdeuren op het Kreijl 19 te Heeze weer wijd open staan om te proeven van het boerderijleven. De entree bedraagt slechts één euro en voor alle kinderen staan gratis drankjes klaar. Dus, zien we je dan?”

Foto Gert van den Bosch