Vrouwenwielrennen terug op de NWB kalender!

TUNGELROY – Sinds in 1970 het vrouwenwielrennen binnen de NWB ter ziele gegaan, nu de populariteit van fietsen onder vrouwen tot op het hoogste niveau stijgt is de tijd gekomen om de wielerbreedte sport voor vrouwen opnieuw beschikbaar te maken.

Laagdrempeligheid staat bij de Nederlandse Wielerbond altijd hoog in het vaandel. Iedereen moet kunnen meedoen bij de NWB. Voor deze vernieuwde vrouwenwedstrijden probeert Stichting Wielerronde Tungelroy een zo breed mogelijke doelgroep voor de Ladies Course te bereiken. Op 11 mei gaat men in Tungelroy van start, om 18.30 uur zal het startsein klinken, met zoveel mogelijk vrouwen aan het vertrek. De wedstrijd over circa 25 km zal gedeeltelijk en groupe worden verreden met een snelheid van circa 25 per uur. Het laatste gedeelte zal het Tempo worden vrijgegeven en mag om het hardst worden gekoerst. Op deze manier kunnen vrouwen die nog niet gewend zijn aan het fietsen van wedstrijden in een groep hiermee op een goede en veilige wijze kennis maken. Het enige wat je moet meebrengen is een fiets en een deugdelijke helm, want helm is verplicht! Voor deze wedstrijden neemt de NWB benodigde verzekeringen voor haar rekening, iedereen die inschrijft is op dezelfde manier verzekerd als andere wedstrijdrenners bij de NWB! Deelname aan de Ladies Course in 2019 is gratis! De vrouwen wedstrijd wordt door de NWB niet anders benaderd dan andere wedstrijden. In 2018 werd bij alle wedstrijden in samenwerking met Rennerz Sport & Event Timing elektronische tijdwaarneming met transponders toegepast en dat zal in 2019 niet veranderen. Ook bij de vrouwen zullen wij transponders ter beschikking stellen om de wedstrijd te volgen en een goede

uitslag te verkrijgen. Verder zal een complete jury met speaker het geheel compleet maken. Noteer in je agenda: 11 mei 2019, Ladies Course Tungelroy, start 18.30u Douches aanwezig! Inschrijven via wielrenbond.nl