Bierbrouwen op houtvuur

NEDERWEERT-EIND – Op Eynderhoof is een 20-tal hobby bierbrouwers actief die wekelijks bier brouwen volgens de originele bierrecepten van onze voorouders. Vandaag brouwen deze hobby bierbrouwers bier in stroopketels op houtvuur. Hierbij worden ze geholpen door de stroopmakers, die op hun beurt weer hun kennis van het stoken in stroopketels op houtvuur inbrengen. Deze manier van bier brouwen is een kwestie van de temperatuur in de gaten houden, van schroten, maischen, filtreren, spoelen, koken en koelen en het toevoegen van ingrediënten zoals hop en gist. Doordat het houtvuur langer het bier verwarmt, treedt er meer karamelisatie op en dat maakt het bier wat zoeter. Een dagje “middeleeuws” bierbrouwen in het leukste museum van Limburg in zijn soort. De meeste oude ambachten zijn maandag 22 april in bedrijf en dat betekent heel wat te beleven en te bewonderen.  In de herberg kan elke bezoeker genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door de bakkers in eigen bakhuis. De muziek wordt verzorgd door Pegaloca. Het museum is op 21 en 22 april open van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie op www.eynderhoof.nl 

Woensdag 24 april  Kindermiddag met handnijverheid 

De mensen van de textielkamer gaan de kinderen leren werken met naald en draad. Moeilijk is het niet: de kinderen maken een armbandje of een haarband, gaan weven, punniken of gaan breien met de breivork. Het resultaat mag natuurlijk mee naar huis! En als het kind liever timmert komt het deze middag ook ruimschoots aan zijn of haar trekken. Met hout, een hamer en wat spijkers tover je zo een pracht-creatie. Ook dit mag mee naar huis.

Bekijk het kinderdag programma op: www.eynderhoof.nl