Jilke Verbeten en Aniek van Geldorp regiokampioen

BUDEL – Op zaterdag 13 april mochten Jilke Verbeten, Nina Wanders, Auke Geenen, Lore Doeswijk en Aniek van Geldorp meedoen met de toestelfinales waarvoor ze zich in een eerdere wedstrijd al geplaatst hadden.
Jilke Verbeten mocht een toestelfinale balk en sprong turnen. Op balk bleef ze netjes staan en op sprong stal ze de show met twee hele mooie sprongen. Ze werd beloond door de jury met de hoogste punten waardoor ze zich regiokampioen sprong mag noemen. Nina Wanders en Auke Geenen kwamen in actie op brug. Na twee mooie oefeningen bleek dit net niet genoeg om in de medailles te vallen. De verschillen waren heel klein. Ook mocht Auke op vloer turnen. Na een mooie oefening bleek ze hier ook net te kort te komen voor een medaille. Lore Doeswijk mocht ook in actie komen op het onderdeel vloer. Ze turnde een mooie oefening en behaalde de hoogste uitgangswaarde van het veld. 

Tegelijkertijd turnde Aniek van Geldorp op de andere baan haar wedstrijd. Haar eerste toestel was balk. De tegenstanders lieten niet hele stabiele oefeningen zien waardoor Aniek extra druk voelde om met haar score de tegenstanders te overtreffen. Ze vertrouwde op haar eigen kunnen en liet een super mooie oefening zien die beloond werd met de hoogste score tot dan toe. Helaas overtrof de allerlaatste turnster haar score en kreeg Aniek de zilveren medaille omgehangen. Daarna was het tijd voor sprong, waar de jury nu twee verschillende sprongen verwachtte. Door de moeilijkheid van Aniek haar beide sprongen, liet ze haar concurrenten onder zich en mocht ze het hoogste podium beklimmen voor de gouden medaille! 

Op zondag reisde Jessie Kissen af naar Rotterdam om de halve finale bij de Senioren 2e divisie te turnen. Door het sterke deelnemersveld kan je bijna geen fouten permitteren. Jessie heeft op vloer en balk mooie oefeningen laten zien en werd hier ook voor beloond. Op het onderdeel sprong liet ze twee hele hoge sprongen zien maar helaas beide met een val. Op brug liet ze een oefening zien die we niet van haar gewend zijn. Helaas was dit te weinig om bij de beste 9 te komen. Jessie mag terug kijken op mooie wedstrijden waar ze toch de halve finale haalde! Jessie werd uiteindelijk 20e.

Foto Sanne Lore Aniek Jilke en Nina