Officiële opening van het museumseizoen

NEDERWEERT-EIND – Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is sinds 1 april weer geopend voor het publiek. Er is de afgelopen winterperiode weer veel gebeurd. Naast de gebruikelijke onderhoudswerkzaamheden is er gewerkt aan de  herinrichting van het midden terrein. De complete wasplaats is verplaatst en de beugelbaan heeft ook een andere plek gekregen. Er is een leuke vaste podiumplek voor de muzikanten  in wording om de diverse themadagen professioneel en gezellig op te kunnen luisteren. Menig uurtje is besteed om de kennis en vaardigheden van het ambacht te verhogen en om de nieuwe vrijwilligers van Eynderhoof het ambacht verder te leren. Eynderhoof is en blijft een levend Openlucht museum in een rustieke omgeving en met een nostalgisch en reuze gezellig bezoekerspleintje. Voor jong en oud heeft het museum genoeg te zien en te doen. Zintuigen worden geprikkeld door geluiden, geuren, smaken en beelden die elke bezoeker meeneemt in de charmes van  een rustiek Limburgs peeldorp aan het begin van de vorige eeuw. Uiteraard zijn deze zondag veel oude ambachten in bedrijf en dat betekent heel wat gezelligheid in Eynderhoof, door de bezoekers beoordeeld als een van de leukste uitjes in de provincie en de Peelstreek. 

Als je deze zondag 21 april  goed oplet zul je de Paashaas zeker gaan zien en misschien wel ontmoeten. De muziek wordt deze middag verzorgd door Fer Hendrix. Het museum is op 21 april open van 13.00 tot 17.00 uur.Meer informatie op www.eynderhoof.nl