WICO brengt haar (school)KOMPAS naar minister Crevits

PELT –  Minister Crevits kreeg gisteren van WICO een chocolade kompas en uiteraard ook uitleg over het programma van het 1e jaar secundair onderwijs. Het korte filmpje, dat WICO gemaakt heeft om ouders en kinderen helder en duidelijk te informeren, bekeek ze met veel interesse. De minister besloot: “Mooi, dit is een eerste graad met 3, zelfs 4 instapmogelijkheden.” Op de agenda van het overleg stonden ook een aantal zorgen en vragen over het personeelsbeleid, de werkingsmogelijkheden van een internaat, de modernisering van het arbeidsgericht onderwijs en de toekomst van de 7e jaren. Patrick Poelmans, Peltenaar en administrateur-generaal bij het Agentschap voor Onderwijsdiensten, was ook aanwezig op het overleg. Minister Crevits, bijgestaan door Ruben Plees, stelde de delegatie bijkomende vragen, informeerde en vertelde dat zij al dikwijls heeft kunnen vaststellen dat scholen die samenwerken efficiënter kunnen omgaan met hun middelen en daardoor zelf oplossingen realiseren op diverse terreinen. Guy Klok, voorzitter van WICO, nodigde de minister tot slot uit op de eerstesteenlegging, waarop de minister enthousiast ja zei.