Buitenspeeldag 2019

HAMONT – De Paasvakantie is alweer halverwege, al betekent de afloop hiervan niet meteen het einde van de pret. Op woensdag 24 april is het namelijk Buitenspeeldag en ook dit jaar wordt er vanuit de stad een leuke namiddag boordevol leuke activiteiten georganiseerd. Een enthousiaste werkgroep werkte een leuk concept uit waarbij de kinderen ondergedompeld worden in een wel heel actueel thema: de klimaatopwarming.

Op het domein van ’t Mulke werd een geheimzinnige brief gevonden… De brief bevat allerlei vreemde tekens die enkel de superslimme professor Smog begrijpt. Hij heeft ontdekt dat de brief van de regenboogplaneet komt. De regenboogmannetjes die daar leven schrijven dat ze van plan zijn om naar de aarde te verhuizen. Want door het vele afval en de vervuilende wagens smelt er op aarde heel veel ijs en de regenboogmannetjes zijn nu eenmaal dol op water. Omdat er hier niet voldoende plaats is, start professor Smog met een heuse reddingsactie. Wie komt hem deze namiddag een handje helpen?

Tal van activiteiten
Op 24 april in de namiddag binnen blijven zitten, heeft geen zin. Op tv zal er namelijk niets te zien zijn. Daarnaast heeft de organisatie in het kader van Buitenspeeldag tal van activiteiten uitgewerkt waarbij kinderen van 2,5 tot 12 jaar hun hart kunnen ophalen. Denk maar aan blikken gooien, een bandenparcours, space bingo… Er vinden ook knutselactiviteiten plaats onder begeleiding van Hilde Sools en muziekliefhebbers leren muziek maken met allerhande recyclagematerialen. Daarnaast is er ook een zandbak voorzien en kunnen de allerkleinsten zich uitleven in een leuke peuterhoek. 

De Buitenspeeldag is gratis en gaat door op het kampeerterrein van ’t Mulke (Molendijk, Hamont-Achel) van 14.00 tot 16.30 uur. Voor de (groot)ouders is er een gezellig terras voorzien met lekkere drankjes en versnaperingen van de wereldwinkel. Wie met de fiets komt, wordt bovendien beloond. Er zijn slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen voorzien en deze liggen op circa 5 minuten wandelen van het kampeerterrein.