Groot spandoek als aftrap parochiejubileum Soerendonk

SOERENDONK – Een mooie levensgrote banner aan het monumentale hek voor de kerk van Sint Jan Onthoofding in Soerendonk geeft sinds zaterdag aan dat de parochie Soerendonk de komende maanden in feeststemming is. De parochiegemeenschap scheidde zich in 1819 af van de Gertrudisparochie in Maarheeze en viert dit jaar dus het tweehonderdjarig bestaan. Dat gebeurt in het najaar, met het hoogtepunt op zondag 20 oktober. De banner van 4,5 meter breed toont een fraai panoramabeeld van het interieur van de Soerendonkse kerk, met het logo van het jubileum. Dit geeft een mooi beeld van de binnenkant van de kerk, afgezet tegen het gebouw zelf op de achtergrond. 

Het spandoek, ontworpen door de Soerendonkse grafisch ontwerper Henk Aarts met fotografie van de Budelse fotograaf Gerard Staals, werd zaterdag 13 april onthuld door pastoor Ton Sip na afloop van de gezinsviering. Daarin werden ook de negen communicantjes van Soerendonk dit jaar voorgesteld. Een Soerendonkse werkgroep is al enige tijd bezig met het programma van dit jubileum. “We willen dit echt gaan vieren”, aldus pastoor Sip tegen de aanwezige parochianen in de kerk. “Beschouw dit als een uitnodiging om hier samen bij stil te staan om dit te vieren met heel Soerendonk.” Maar de pastoor wilde ook verder kijken: “We moeten dit ook zien als een teken van verbondenheid met de hele gemeenschap van de H. Corneliusparochie en alle kernen van Cranendonck”.