Marijn bezorgt ruim vijfhonderd Gijsjes!

ACHEL – Afgelopen week had Marijn Welten de dag van haar leven. Ze bezorgde maar liefst 540 girafjes, bestemd voor de vluchtelingenkinderen op het Griekse eiland Lesbos. 

In onze krant van 8 maart deden we een oproep om nóg meer girafjes te haken. Ze zouden worden overgedragen aan Movement on the Ground om vluchtelingen een meer menswaardig bestaan te geven. Had ze gehoopt op 250 exemplaren, deze week overtrof het aantal haar stoutste dromen.

Marijn was initiatiefnemer om haar geesteskind ‘Gijs Giraf’ als knuffel op te sturen naar de vluchtelingenkinderen op Lesbos. Marijn: “Was wel even slikken om ze achter te laten. Maar de organisatie is zoooo blij en dankbaar.  540 stuks waren het!!! “ Ze meldt dat nog steeds mensen aan het haken zijn voor haar project. “ook deze Gijsjes gaan allemaal naar Lesbos”, meldt de Achelse kunstenares, die haar idee en de uitwerking gerust zéér succesvol mag noemen.


Foto’s collectie Marijn Welten  (midden)