Finalistentour Camerettenfestival

MAARHEEZE – Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van o.a. Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Guido Weijers, Theo Maassen en Herman Finkers.

Een nieuwe lichting cabaretiers treedt in hun voetsporen; laat u op vrijdag 26 april in de Smeltkroes verrassen door de drie finalisten  van de 53ste editie.

In 1966 organiseert een groep studenten een cabaretfestival, genoemd naar een plein in hartje Delft, na ruim vijftig jaar is het Cameretten festival nog steeds hét platform dat jong cabarettalent herkent, begeleidt en presenteert aan het grote publiek. 

Na de selecties, workshops, try-outs, de halve finale en de finale is het nu tijd voor de finalistentournee. De jury over de finalisten:  “Waterkonijnen is een aanstekelijk duo.Hun verhaal is modern, origineel en eigentijds. Ze staan heel natuurlijk op het podium, alles zit erin. Het is 100% stand-up, fris en heel erg van nu.  Hassan el Rahani is een goede performer met potentie. Hij is een fijne theaterpersoonlijkheid. Zijn verhaal is kwetsbaar, ontroerend en evenwichtig.” Winnaar van de jury- en de publieksprijs is Chris Verlaan. De jury vond het knap hoe hij zijn autisme in de voorstelling heeft verwerkt. “Hij lijkt geïnspireerd door een traditionele cabaretvorm, maar heeft een eigen signatuur. Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid en hij wisselt mooi af tussen verhaal en liedjes. Er zitten in het programma veel slimme vondsten en woordgrappen.”

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.de-smeltkroes.nl , telefonisch reserveren kan alleen op de dag van de voorstelling via 0031 495-593219.